Política 30/10/2014

El PP rebutja celebrar un ple monogràfic sobre corrupció

ERC proposarà una comissió d'investigació sobre tots els casos que afecten la política espanyola

Efe
2 min

MadridEl PP ha rebutjat, a la Junta de Portaveus del Congrés, la convocatòria d'un ple extraordinari de la cambra baixa perquè el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, donés explicacions sobre els últims casos de corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida de la reunió, el portaveu del PP, Alfonso Alonso, ha justificat el rebuig al fet que ahir ja es va celebrar un debat sobre la corrupció -se'n va parlar al ple sobre el consell europeu- i que no desitja més debats "destructius" sinó en "positiu ", com els que es plantejaran el mes de novembre amb reformes legislatives i mesures de regeneració democràtica.

"No donarem més espai per a l'enfrontament ni per a un espectacle del que el senyor Sánchez no pot sentir-se orgullós", ha dit Alonso.

El socialista Antonio Hernando ha replicat que per combatre la corrupció cal fer "tres passos": donar explicacions, assumir responsabilitats i posar mesures sobre la taula, i ha criticat que Rajoy pretengui "saltar-se els dos primers passos i anar directament al tercer" .

En nom de l'Esquerra Plural, José Luis Centella, ha dit sentir "vergonya" i "estupor" per la decisió del PP, convençut que "en un mes i mig o dos mesos" el president Rajoy acabarà compareixent al Congrés.

Aitor Esteban (PNB) ha sostingut que "hagués estat bo" un ple monogràfic amb la compareixença de Rajoy, ja que, segons la seva opinió, el que ahir va viure el Congrés va ser una sessió en la qual "alguns grups es van embrancar en acusacions mútues, però no es va entrar a parlar sobre el problema i sobre com aturar " ni es va donar" cap explicació sobre assumptes que importen molt a la ciutadania ".

El portaveu d'ERC, Alfred Bosch, ha anunciat que, a la vista de la decisió del PP, promourà la proposta, al costat d'altres grups de l'oposició, d'una comissió d'investigació sobre tots els casos de corrupció destapats a l'Estat espanyol a partir de la data que acordin entre ells, a manera de "causa general".

stats