Política 23/02/2015

El PP diu que Rajoy "no abandonarà els catalans" per obligació i per vocació

Els populars insisteixen en les crítiques contra Ciutadans però aparcant els retrets per l'origen català del partit

Joan Rusiñol
2 min
Artur Mas i Mariano Rajoy van coincidir divendres a Peralada, Girona. EFE

MadridEl PP espera que aquest dimarts, al debat de política general al Congrés, Mariano Rajoy mantingui un discurs "sense estridències, amb moderació", per deixar clar que la Moncloa "no abandonarà els catalans" malgrat tenir, a la Generalitat, "un govern irresponsable" per convocar les eleccions anticipades al setembre. Així ho ha dit el portaveu del Comitè de Campanya dels populars, Pablo Casado, després de la reunió de la cúpula al carrer Génova de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jove dirigent –a qui el partit ha decidit promocionar com un valor en alça– ha assegurat que el govern espanyol té "l'obligació i la vocació" de destinar recursos públics a mantenir l'estat del benestar a Catalunya. Pel PP, el problema rau en la política sobiranista de l'executiu d'Artur Mas, a qui acusa d"embolicar-se amb la bandera" per tapar els casos de presumpta corrupció i d'alçar "cortines de fum" per amagar suposats comptes bancaris a l'estranger. Tirant d'argumentari, Casado ha reiterat que els diners que s'haurien de destinar, per exemple, a pagar les "farmàcies" serveixen per finançar "televisions públiques, ambaixades o campanyes en contra de la unitat d'Espanya".

El partit espera que Rajoy, des de la tribuna del Congrés, insisteixi en la conveniència d'una Espanya "unida i pròspera" enfront dels qui volen provocar "divisions".

Ciutadans torna a ser 'Ciudadanos'

A diferència de la setmana passada, en què el PP va posar l'èmfasi en l'origen català de Ciutadans, Casado s'ha tornat a referir a la formació d'Albert Rivera en castellà. Fonts del partit conservador han explicat que és una qüestió de comoditat de qui parla i que no hi ha cap estratègia política de fons. Sigui com sigui, l'eclosió de Ciutadans a Madrid ha posat en peu de guerra el centredreta tradicional.

Casado ha centrat les crítiques al programa econòmic del partit rival. Ha assegurat que posar-lo a la pràctica costaria 25.000 milions. També ha assegurat que els electors, al final, trien partits que tinguin "hores de vol", i que Ciutadans no té experiència de gestió. El dirigent del PP ha assegurat que mentre ells afirmen amb rotunditat que no pactaran mai amb Podem, Albert Rivera no ho ha descartat.

stats