Política 09/08/2017

El PP no troba "normal en democràcia" que el Govern desobeeixi el TC si el tribunal suspèn l'1-O

Alejandro Fernández insisteix que el seu partit "mai ajudarà a canviar el marc legal perquè Catalunya sigui independent"

Europa Press
1 min
Alejandro Fernández, líder del PP de Tarragona, que va obtenir set regidors.

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dimecres que no seria "normal en democràcia" que el Govern desobeís el TC si suspèn la llei del referèndum, com va plantejar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha opinat que Rull "ja s'ha penedit" de les seves declaracions.

Per a Fernández, una de les obligacions d'un responsable polític és "complir i fer complir la llei", i és per aquest motiu que ha censurat el conseller.

Preguntat per una eventual oferta per part del govern espanyol cap a Catalunya que impliqués una millora en el finançament i en infraestructures, Fernández ha opinat que això li semblaria "extraordinari".

Ha afirmat que el PP "mai ajudarà a canviar el marc legal perquè Catalunya sigui independent", encara que ha apuntat que la resposta al procés independentista per part de l'Estat ha de ser el diàleg dins de la llei.

stats