Política 30/09/2013

El PP s'obre a escoltar la proposta del PSC de reforma federal de la Constitució

Els populars comparen Mas amb un "telepredicador messiànic" que escampa "mentides" sobre la independència

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP a Catalunya, Enric Millo, ha celebrat aquest dilluns la predisposició al diàleg del PSC per trobar "vies intermèdies" entre la independència i l'immobilisme. Els populars no es tanquen a escoltar la proposta socialista de reforma federal de la Constitució. "Es pot parlar de tot", ha garantit Millo. Les converses s'han iniciat en privat i el mateix primer secretari del PSC, Pere Navarro, en una entrevista amb l'ARA assegurava aquest cap de setmana que li consta que hi ha sectors del PP favorables a modificar la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'únic límit que posa el PP és que el diàleg se circumscrigui estrictament al marc de la llei, i com ha recordat el mateix Millo la reforma de la Constitució és una possibilitat que contempla la mateixa carta magna. Per això, ha convidat els socialistes a concretar la seva proposta de reforma constitucional, a explicar amb quins consensos ho volen impulsar i a valorar si és ara, en plens esforços per sortir de la crisi, el "moment adequat" per plantejar-ho. Ara bé, el PP sosté que encara no estan exhaurides totes les potencialitats de la Constitució i de l'Estatut i que, per tant, es pot seguir esprement el suc de l'actual marc legal.

D'altra banda, Millo ha acusat Artur Mas d'actuar com un "telepredicador" que es dedica a escampar "mentides" sobre la independència. El president de la Generalitat, segons Millo, està generant "il·lusions falses" al voltant del procés sobiranista. S'ha mostrat especialment molest pel fet que Mas vinculi votar 'sí' a la independència a apostar per la "llibertat", perquè l'afirmació implícitament equival a dir que els contraris a la secessió en realitat prefereixen seguir sent "esclaus". Millo li ha demanat que sigui "curós" amb el llenguatge, perquè en plena democràcia "dir que no som lliures és insultar la intel·ligència de la gent".

stats