Política 18/02/2015

El PP, al Govern: "Roben als més pobres per donar-ho als independentistes"

El diputat del PP al Parlament Rafael López acusa el Govern d'abandonar els col·lectius més desafavorits per abocar tots els recursos al procés d'independència

M.colomer
2 min
Rafael López, en una imatge d'arxiu / ARA

Barcelona"Vostès roben als més pobres per donar-ho als independentistes". En aquests termes s'ha dirigit el diputat del PP al Parlament, Rafael López, a la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, durant la sessió de control al Govern, aquest dimecres al Parlament. Per López, l'executiu d'Artur Mas està "espoliant" recursos que podrien anar a polítiques socials en benefici del procés d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No tenen diners per a la pobresa energètica i sí que tenen 26 milions per fer unes eleccions anticipades", ha etzibat López, que ha instat a fer "menys pactes pel dret a decidir i més pactes per la pobresa". I encara ha anat més enllà, en una intervenció especialment dura: "Menys cobrar comissions i més pagar el que deuen". La també diputada del PP Eva García, minuts abans havia acusat el conseller de Salut, Boi Ruiz, de fer "negoci amb la sanitat pública per pagar-se els seus festivals independentistes".

El percentatge social més elevat

La intervenció de Rafael López ha generat rebombori a les bancades dels grups sobiranistes. I també la resposta de la consellera de Benestar i Família. Neus Munté ha instat el PP a actuar amb "menys cinisme i més xifres". Perquè el cert és que el 71,2% del pressupost del 2015, ha argumentat, va dirigit a polítiques socials, la proporció més elevada prevista mai en un pressupost de la Generalitat, malgrat que menor en termes absoluts. Un pressupost que, per cert, no s'ha pogut aprovar encara perquè el PP l'ha portat al Consell de Garanties Estatutàries perquè en determinin la constitucionalitat. Munté ha deplorat els "bastons a les rodes" que, diu, posa el PP a tota iniciativa que pren el Govern en benefici dels més desafavorits, com és el cas del decret de pobresa energètica, suspès després que el PP el portés al Tribunal Constitucional.

stats