Política 21/06/2017

El PP presentarà mocions als ajuntaments perquè rebutgin el referèndum "il·legal"

Els populars volen prioritzar els consistoris de l'àrea metropolitana i les capitals perquè és on es concentra el "80% de la població catalana"

Ara
1 min
Albiol avisa que el PP utilitzarà "tots els recursos legals" per frenar els pressupostos

BarcelonaEl PP també apunta als ajuntaments. En un comunicat, els populars han anunciat que presentaran mocions a tots els ajuntaments catalans on tinguin representació per rebutjar el referèndum que ha anunciat el Govern per a l'1 d'octubre. Per al president dels populars catalans, Xavier García Albiol, l'objectiu és aconseguir el rebuig al referèndum dels municipis de l'àrea metropolitana i les capitals que, segons explica, representen "el 80% de la població catalana" i és on "els independentistes no tenen força".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol denuncia que el Govern i les entitats sobiranistes s'han marcat com a objectiu "implicar els ajuntaments en l'organització d'una il·legalitat". Per això els populars volen que els consistoris en quedin al marge "i es posicionin clarament del costat de la democràcia, la llibertat i l'estat de dret". Les mocions que presentaran els populars se sumen a la decisió que aquesta setmana va prendre el ple de Lleida de no cedir espais municipals per organitzar la consulta sobre la independència de l'octubre.

El text de la moció proposa acordar que els ajuntaments es comprometin a no donar suport, ni proporcionar mitjans ni personal municipal el dia 1 d'octubre per fer el referèndum. A més, el text també insisteix a demanar que els consistoris abandonin l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). De fet, la petició dels populars se suma a la de Ciutadans, que ja ha portat als jutjats l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona per estar adherides a aquesta entitat.

stats