Política 23/05/2012

El Congrés aprova els pressupostos i Montoro diu que donen "estabilitat" a l'euro

El govern del PP només ha acceptat tres de les 3.100 esmenes presentades per l'oposició

Joan Faus
1 min

MadridEl ple del Congrés dels Diputats ha aprovat avui el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat d'aquest any sense que el govern del PP hagi acceptat ni una sola de les més de 3.100 esmenes presentades per l'oposició. Només s'han aprovat els tres canvis menors acceptats en les comissions prèvies: dos de correcció d'errors i un per donar beneficis fiscals a la commemoració de la batalla de les Navas de Tolosa. A banda, s'han inclòs les 130 esmenes del PP, la majoria tècniques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Congrés ha aprovat els comptes només amb el suport del PP i el diputat d'UPN després de 30 hores de sessió entre dilluns i avui. Ara, el projecte de pressupostos es remet al Senat per continuar la seva tramitació parlamentària.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat, en declaracions als periodistes, que l'aprovació dels pressupostos suposa una “aportació espanyola a l'estabilitat de l'euro”. “Donen certesa a l'euro”, ha afegit.

Montoro ha subratllat que els comptes estan “compromesos amb l'austeritat i el rigor” i que les esmenes presentades per l'oposició no estaven “orientades al rigor”.

stats