Política 26/03/2013

Crisi, consulta legal i abandonar la independència: les tres condicions del PSC per entrar al Govern

Maurici Lucena assegura que aquests són els mínims que exigeixen els socialistes per poder negociar la seva entrada a l'executiu

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat que el PSC estaria disposat a "dialogar" per "entrar al Govern" sempre que es compleixin tres condicions: que es garanteixi que "la prioritat del Govern és el combat contra la crisi econòmica i social", que es prioritzi "la celebració d’una consulta legal i acordada” i que s’abandoni "l'excursió descontrolada cap a la independència". Aquesta ha sigut la resposta dels socialistes a l’oferta que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer la setmana passada al PSC, juntament amb ERC, per entrar al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, el socialista s’ha mostrat “sorprès” de l’oferiment de Mas. “Suposo que d’aquí poc l’oferta també s’ampliarà a les CUP”, ha ironitzat Lucena, que ha confessat que no entén com CiU manté des de l’anterior legislatura una política de mà estesa a partits polítics d’ideologies tan diferents com PP, ERC i PSC.

D’altra banda, també ha lamentat que la proposta d’entrar al Govern "s'hagi fet a través d’un mitjà de comunicació" en lloc del Parlament, la "institució que té la màxima representació democràtica" de Catalunya.

Finalment, Lucena ha tornat a parlar de la possibilitat de sotmetre l'executiu a una qüestió de confiança per comprovar si aquest encara gaudeix del suport parlamentari suficient per governar.

stats