DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 25/09/2013

El PSC retreu a Mas que no parlés també de la tercera via de Duran

Li critiquen que atribueixi tots els mals del país a Espanya i l'insten a retallar conselleries. Això sí, celebren que parlés de més coses que d'autodeterminació

M.colomer / R.tugas
1 min

BarcelonaEls socialistes catalans han obert foc efectivament pel flanc menys cobert del Govern de CiU: les contradiccions que ha fet aflorar el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha retret a Mas que en el seu discurs d'inici del debat de política general no s'hagi referit a les "alternatives" a la sobirania política, amb referència a la tercera via que persegueix Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens hauria agradat que fes notar que ara en l'ambient també hi ha altres alternatives a la secessió", ha afirmat Lucena, que, això sí, ha aplaudit que Mas hagi articulat amb tota claredat la paraula "independència", cosa que a criteri seu ajuda a clarificar els posicionaments. Malgrat que Mas no s'hi ha referit explícitament, Lucena ha celebrat que hagi mostrat voluntat d'acabar la legislatura el 2016 encara que no hi hagi referèndum.

Centrifuga culpes

En canvi, Lucena ha deplorat que el president de la Generalitat centrifugui a l'Estat les "culpes" d'allò que no rutlla al país i tingui una "actitud infantil" quan es remet a la mala herència financera del tripartit. A més, ha instat Mas a eliminar conselleries que, a parer seu, no tenen cap activitat.

stats