Política 18/04/2011

El PSOE descarta que el PSC es desmarqui al Congrés per reclamar el fons de competitivitat

Els socialistes espanyols confien que abans hi hagi un acord entre els dos governs que eviti la divisió al grup parlamentari a la cambra baixa

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa portaveu del PSOE, Elena Valenciano, assegura que els dos governs –l'espanyol i el català– estan treballant intensament per arribar a un acord sobre el fons de competitivitat que eviti l'escenari d'una possible divisió al grup socialista al Congrés entre els diputats del PSC i els del PSOE. "Crec que arribarem a un acord", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, "no contempla" la idea que els socialistes catalans acabin donant l'esquena al PSOE i donant suport a les proposicions que han presentat diversos grups catalans per aconseguir que el govern espanyol pagui aquest any els 1.4500 milions d'euros del fons i no pas el 2013, com pretén la Moncloa. Per Valenciano això no acabarà passant perquè hi haurà un pacte abans.

Ara bé, aquest horitzó optimista és difícil si tenim en compte que la setmana que ve es debat ja al Senat una moció del senador d'ERC Miquel Bofill que persegueix aquest objectiu. És a dir, que el dimecres dia 27 els senadors del PSC hauran de decidir si l'avalen o se'n desmarquen i es posen al costat del PSOE.

Sobre una eventual rebaixa de l'IRPF a les rendes més altes a Catalunya quan l'economia s'hagi estabilitzat, la dirigent socialista ha esquivat la polèmica i ha dit que la Generalitat té llibertat per "decidir on es fan els ajustos sempre que es respecti l'equilibri fiscal". Ha assegurat que això correspon "exclusivament" a Artur Mas.

stats