Política 24/07/2017

El PSC veu "apropiat" que Rajoy controli les despeses de la Generalitat com a mesura per "prevenir il·legalitats"

El grup parlamentari socialista decidirà aquest dimarts si demana un recurs d'empara al TC per la reforma del reglament del Parlament

Ot Serra
2 min
El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en roda de premsa a la seu del partit

BarcelonaEl PSC veu "apropiat" i "correcte" que el govern espanyol augmenti el control sobre les despeses de la Generalitat i es plantegi retirar el FLA en cas que el Govern destini recursos públics a organitzar el referèndum. "Constatem amb preocupació i tristesa la constant presumpció d'il·legalitat", ha advertit el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, que ha considerat que "tot mecanisme" per "prevenir actuacions il·legals" és "apropiat". Aquesta opinió contrasta amb la que va donar la diputada socialista Alícia Romero la setmana passada, en què va recelar de la decisió del govern espanyol: "No són maneres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Illa ha puntualitzat que "l'aplicació estricta de la llei no solucionarà el problema" i ha reclamat que la "incomunicació entre governs" es converteixi en "via de diàleg que porti a la negociació i el pacte".

Amb relació a la decisió del PP de presentar un recurs d'empara al TC per la reforma del reglament, Illa ha assegurat que el grup parlamentari prendrà la decisió oportuna aquest dimarts, però ha avançat que "sempre que el Parlament o el Govern ha adoptat un acord que vulnera la constitució, el PSC ha actuat en conseqüència". Segons ha explicat, els socialistes encara no han parlat amb PP i Cs per abordar la qüestió.

Preguntat per l'enquesta de l'ARA, que apunta que un 58,1% de votants socialistes demanen a Ada Colau que s'impliqui en l'organització de l'1 d'octubre, Illa ha lamentat que es pregunti per una "falsa dicotomia entre immobilisme i rupturisme" i ha opinat que la majoria de la gent no vol ni una cosa ni l'altra. "Si se li pregunta per reformisme, vol reformisme", ha afegit.

stats