Política 30/09/2013

El PSC insisteix que l'acostament al PP no canvia el seu rumb

Els socialistes argumenten que parlaran amb tots els grups del seu projecte federal però subratllen que són els populars els que tenen majoria absoluta a Madrid

Sara González
2 min

BarcelonaL'estampa de Pere Navarro assegut i somrient amb Alícia Sánchez-Camacho al Parlament el darrer dia del debat de política general no suposa cap canvi de rumb en el PSC. Així ho ha dit la secretària de política europea del PSC, Esther Niubó, que ha insistit que si el PP és el partit que té majoria absoluta a Madrid és lògic que el PSC esmerci esforços a intentar convèncer-lo per reformar la Constitució en sentit federal tot i ser conscient que tenen "punts de partida diferents". De fet, Niubó ha apuntat que ja hi ha dirigents populars que avalen aquesta via.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta minoria del PP pot ser un aliat a tenir en compte. Hem de mirar que es faci més gran", ha dit Niubó, que ha afegit que la reunió de Navarro amb Camacho enmig del focus mediàtic es va produir en aquestes circumstàncies per una "qüestió d'agenda". Ha detallat que el primer secretari va lliurar una còpia del document de Granada a la líder del PP, tal com farà amb la resta de forces polítiques catalanes. "Estem iniciant una ofensiva de diàleg amb el conjunt de partits", ha argumentat.

Tot i això, Niubó ha subratllat que el PSC no oblida que van ser els populars els que van portar l'Estatut al Tribunal Constitucional.

Canvis al grup parlamentari

Niubó també ha confirmat que Francesc Vallès serà el nou secretari adjunt a la direcció del grup parlamentari dels socialistes al Congrés, lloc que va deixar vacant José Zaragoza. Per tant, el càrrec de coordinador dels diputats del PSC al Congrés que fins ara tenia Vallès recaurà ara sobre Albert Soler. Joan Rangel, per la seva banda, assumirà la presidència del grup, que ostentava Carme Chacón abans d'abandonar el seu escó.

stats