Política 06/10/2013

El PSC critica l'informe de greuges del Govern perquè no afavorirà el diàleg amb Rajoy

Lucena ha convidat el conseller Homs a fer "un curs accelerat de tècniques de negociació"

Acn
2 min

Sant Esteve SesroviresEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha criticat aquest diumenge l'informe que prepara el Govern amb totes les deslleialtats de l'Estat cap a Catalunya per encarar el diàleg amb Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Penso que el conseller Homs i la Generalitat haurien de fer un curs accelerat de tècniques de negociació, perquè semblen entrenats pel seu pitjor enemic", ha ironitzat Lucena, que dubta que aquest memorial de greuges creï "un ambient propici" per negociar la consulta.

"Primer imposen unilateralment la data de la consulta i ara, abans de començar la negociació, el que fan és recriminar i tenir una posició molt ressentida que penso que no crea un ambient de diàleg franc", ha assenyalat el portaveu del PSC.

"Caldria buscar els punts en comú i no començar retraient coses, perquè crec que no és una bona manera de començar", ha insistit Lucena, que ha recordat que aquest informe que prepara el Govern amb totes les deslleialtats de l'Estat s'inspira en el memorial de greuges de l'any 1885 presentat per una delegació catalana liderada per Valentí Almirall al rei Alfons XII.

"També vull dir a Homs que hauria d'anar en compte amb aquest tipus d'iniciatives, perquè si tots els ajuntaments de Catalunya fan la mateixa memòria de greuges vers la Generalitat, potser en sortirà malparat", ha avisat el portaveu del PSC al Parlament, que s'ha desplaçat a la Fira d'Entitats de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

"En resum, no ens sembla que sigui la manera de crear un ambient propici per negociar la consulta i altres temes com la millora del finançament de Catalunya", ha assenyalat Lucena, que també ha volgut comentar l'enquesta electoral a 'La Vanguardia', que augura un empat a un màxim de 37 escons CiU-ERC i una pèrdua de fins a 5 diputats per a PSC-PP.

"En relació amb el PSC, evidentment les projeccions de vots ens semblen molt negatives i ens confirma que hem de seguir treballant", ha reconegut el portaveu socialista al Parlament, que ha ressaltat, però, que els resultats no són gaire diferents dels previstos a les eleccions del 25-N.

"Vampirització" de CiU per part d'ERC

"D'alguna manera podríem dir que el nostre vot està estabilitzat, però, evidentment, en un sòl que nosaltres no ens agrada i que voldríem ampliar", ha reflexionat en veu alta Lucena, que també ha incidit en el resultat d'empat tècnic entre CiU i ERC al capdamunt.

"L'enquesta diu transparentment que hi ha un partit a l'alça, que és ERC, i ara mateix si es fessin eleccions a Catalunya molt probablement el president resultant no seria Artur Mas, sinó Oriol Junqueras", ha aventurat el portaveu del PSC. "Això crec que ha de fer reflexionar el partit que durant els tres últims anys ha gaudit de majoria parlamentària i que fa un any demanava 70 escons per a una majoria absoluta i ara probablement n'obtindria 35", ha demanat Lucena.

"Faria bé CiU a fer una anàlisi de la vampirització que està patint per part d'ERC. És un canvi electoral insòlit en el panorama polític català des de la restauració democràtica", ha conclòs el portaveu del PSC.

stats