Política 16/06/2014

Madina acceptaria una consulta a Catalunya "si és dins de la legalitat"

El PSOE avisa el PSC que ja tenen una posició "acordada" sobre el dret a decidir

Joan Rusiñol/agències
1 min

MadridDe forma oficial, la direcció del PSOE té "plena confiança" en el procés de renovació que ha posat en marxa el socialisme a Catalunya. Tot i la renúncia de Núria Parlon, que n'ha agreujat la crisi interna, els seus companys de Madrid creuen que sabran trobar el lideratge adequat. Ara bé, sobre possibles girs en el debat nacional, la cúpula d'Alfredo Pérez Rubalcaba els recorda que tenen una posició "sòlida i acordada", plasmada en la Declaració de Granada de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquell text, el socialisme espanyol es comprometia a defensar una reforma federalitzant de la Constitució –convertir el Senat en una cambra territorial, establir mecanismes de cooperació institucionals– a canvi que els socialistes es limitessin a defensar un dret a decidir acordat i legal entre el govern català i l'espanyol. Aquest ha estat l'equilibri que han mantingut fins ara el secretari general, Pérez Rubalcaba, i el primer secretari sortint del PSC, Pere Navarro. El secretari d'organització del PSOE ha subratllat aquest dilluns que el compromís continua vigent.

Ho ha dit poc després que, en una entrevista, un dels candidats a liderar el partit, el diputat basc Eduardo Madina, hagi afirmat que no veu amb mals ulls una consulta "si és dins de la legalitat". "A mi la participació no em fa por, però ha de ser legal", ha dit, anant més enllà d'allò que fins ara ha avalat la direcció de Ferraz. Tot i això, ha deixat clar que la seva proposta és la de la "convivència" i no pas la de la "ruptura".

stats