Política 04/05/2016

El PSOE exigeix a Rajoy participar en 4 o 5 debats electorals: "No val amagar-se ni enviar Soraya"

Ferraz demana "disculpes" perquè no hi hagi "govern del canvi"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Aquest dimecres s'ha reunit per primer cop el comitè electoral del PSOE de cara el 26-J, coordinat per César Luena i amb Antonio Hernando de portaveu. EFE

MadridDesprés de quatre mesos d'estira i arronsa per intentar formar govern, ja amb les Corts dissoltes i la convocatòria electoral del 26-J sobre la taula, el PSOE demana "disculpes" a la societat per no haver aconseguit un "govern del canvi". "Hem pogut cometre errors i els assumim. Però tinc la sensació que el principal error no el vam cometre nosaltres", ha assegurat aquest dijous el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, i portaveu del comitè de campanya del PSOE de cara el 26-J.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ferraz ha dissenyat una campanya electoral "positiva" i "optimista", com si fos "l'última campanya de les nostres vides". Però de moment comença la cursa amb dures crítiques tant a Mariano Rajoy, el president "que no sap res", i la "vetusta esquerra i comunista" de Pablo Iglesias "obsessionada en superar el PSOE a costa que la dreta segueixi governant".

Durant la primera reunió del comitè electoral de cara el 26-J, el coordinador de la campanya, César Luena, ha reptat Rajoy a participar en "4 o 5" debats electorals que no siguin un simple cara a cara amb el líder de l'oposició. "No val amagar-se ni enviar Soraya, li exigim que vagi a tots els debats", ha reclamat la mà dreta de Pedro Sánchez. Al seu torn, Hernando ha considerat, amb sorna, que podrien utilitzar les declaracions de Rajoy aquest matí en una entrevista a la Ser en tots els mítings. I en què ha assenyalat que "a ningú li ve de gust fer debats, perquè requereixen esforç i preparació". "Podríem utilitzar de cunya l'entrevista de Rajoy per veure el que no ha de ser un president. Quan li pregunten per Cañete, Rato i Soria no sap res. Rajoy no sap res. I si no sap res que se'n vagi a casa", ha dit el portaveu socialista.

stats