Política 30/08/2016

PSOE i Podem censuren el to "buròcrata" i "mediocre" de Rajoy

Els socialistes eviten aclarir què faran a partir de divendres, quan se certifiqui el fracàs de la investidura de Rajoy

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
PSOE i Podem censuren el to de "buròcrata" i "resignat" de Rajoy

MadridSi hi ha una cosa en la qual coincideixen tots els partits del Congrés menys el PP sobre el discurs d'investidura de Mariano Rajoy és la "manca de ganes" i "d'interès" que ha mostrat durant els 90 minuts que ha durat la seva intervenció. Fins i tot Ciutadans, que ha pactat avalar el líder popular, ha criticat el to de les seves paraules.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del PSOE creuen que es tracta del les paraules d'un "buròcrata" i se l'ha plantejat com el discurs de balanç durant els debats de política general. "Rajoy no ha donat cap raó als socialistes per dipositar demà la confiança en el seu projecte continuista", ha dit el portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, en valoracions als mitjans.

Per Hernando, Rajoy "ha passat de puntetes" i "llegint de manera desapassionada" al pacte que ha firmat amb Ciutadans. En aquest sentit, ha considerat que la seva intervenció és pròpia d'un "candidat cansat i d'un projecte polític esgotat i continuista".

Al seu torn, el portaveu d'Units Podem al Congrés, Íñigo Errejón, ha considerat que Rajoy ha afrontat el discurs "resignat" i sense "interès de convèncer ningú". Si en una cosa creu que ha intentat convèncer, però, és que l'última alternativa a un govern de Rajoy és el "caos". Una màxima que Podem censura perquè si realment fos així no hauria dedicat "mitja hora" d'un discurs "mediocre i de xantatge" a convèncer que no hi ha alternativa a ell.

stats