Política 30/08/2016

C's critica el to de Rajoy: "Si no es creu ni ell la investidura, qui ho farà?"

Girauta no entén per què el líder popular no ha fet "cap apel·lació al PSOE per demanar-li l'abstenció"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Albert Rivera i Juan Carlos Girauta durant el discurs d'investidura de Rajoy. EFE

MadridLes crítiques al to del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, durant els 90 minuts del debat d'investidura –en què només ha exhibit un to enèrgic per atacar el procés– arriben des de tots els grups de l'hemicicle, inclòs Ciutadans (C's), tot i haver pactat amb el PP. El partit d'Albert Rivera no entén per què el líder popular no ha fet "cap apel·lació al PSOE per demanar-li l'abstenció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si no es creu ni ell la investidura, qui ho farà?", ha dit el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta. Creu que a Rajoy li "falta fe" i l'animen a confiar "més en la seva candidatura". Amb tot, Girauta ha assenyalat que a "ningú se li escapa que està pensant que ara no pot" i que ho tornarà a intentar a partir del 2 de setembre, però que això són apreciacions per a "analistes" i no per a qui "protagonitza el procés".

Girauta ha celebrat que Rajoy hagi desgranat parts del seu acord d'investidura, però ha criticat que passés de puntetes pel pacte anticorrupció i li ha recordat que "l'estabilitat i la durada" d'un futur govern "depèn estrictament de la mesures en les quals s'atinguin els compromisos" que han firmat.

stats