Política 10/04/2016

El PSOE respon per carta a Podem i enterra qualsevol opció d'acord: "És una llàstima"

El partit afirma que hi ha un 70% de mesures compartides, però acusa Podem de "trencar unilateralment" les negociacions

Dani Sánchez Ugart
2 min
Pablo Iglesias amb Antonio Hernando durant la reunió a tres de dijous a la tarda al Congrés.

MadridEl PSOE ha respost aquest diumenge a Podem, després que la formació lila presentés un document amb 20 punts a la reunió que van mantenir amb els socialistes i Ciutadans aquest dijous. En una carta firmada pel responsable de l'equip negociador socialista, Antonio Hernando, i dirigida a Pablo Iglesias, el PSOE acusa els liles d'haver "trencat unilateralment qualsevol possibilitat d'acord", tot i la proximitat en alguns plantejaments, i remata: "És una llàstima".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquest trencament de les negociacions, el partit que lidera Pedro Sánchez envia a Podem un document amb 17 mesures que es basen, segons ells, en els plantejaments que fa Podem, i que contenen sobretot mesures de reforma econòmica, socials i de regeneració democràtica. Aquest document és el que el PSOE hauria defensat a la taula de negociació, segons el portaveu parlamentari socialista.

70% d'acord

Hernando remarca a la missiva la proximitat de les dues formacions en molts aspectes: "Comprovem que en algunes polítiques essencials coincidim, com són educació i sanitat, o en d'altres com són la regeneració democràtica o la lluita contra la corrupció és evident que partim de posicions molt pròximes". Sobre la resta de polítiques, segons el PSOE, hi ha un "70%" d'acord, amb l'excepció de dos punts clau del document de propostes de Podem: el que fa referència a l'autodeterminació i el de la composició del govern, que deixava fora Ciutadans.

"En vista d'això, resulta difícil sostenir que l'acord no ha sigut possible per culpa del programa, i encara menys sense intentar-ho. És una llàstima", afirma Hernando.

Resposta de Podem

La resposta de Podem no s'ha fet esperar, i només unes hores després de rebre la carta, el secretari d'organització de la formació lila, Pablo Echenique, ha acusat PSOE i C's de fer un "paperot".

Carta del PSOE a Podem
stats