Política 24/04/2015

El PSOE obliga a retirar la campanya d'un alcaldable que posava despullat, tapat només per una rosa

Polèmica per les imatges de Luis Alberto Nicolás, candidat socialista a l'alcaldia d'una localitat càntabra

Agències
2 min
Les imatges retirades

SantanderAlbert Rivera va aconseguir notorietat pública fent allò que cap altre candidat havia fet abans: despullar-se en un cartell electoral. El nu de Rivera va ser molt comentat, però el candidat va acabar al Parlament i avui opta a jugar un paper rellevant en la política espanyola. Però allò que va ajudar Rivera ha estat un problema per a Luis Alberto Nicolás, candidat del PSOE a l'alcaldia d'una localitat de Cantàbria, obligat a retirar els cartells on apareixia nu, cobrint els seus genitals amb una rosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nicolás, candidat socialista a la localitat càntabra de Meruelo ha retirat aquest divendres els polèmics cartells i les fotografies que havia pujat a la xarxa social Facebook. Unes imatges que han causat un cert enrenou a Espanya, després que fossin publicades a diversos mitjans de comunicació, i que han portat el PSOE a demanar al candidat que les retirés. El partit ha qualificat la iniciativa de "desafortunada".

Segons el candidat, el que volia era vèncer "la por al canvi" en aquest municipi, governat des del 1979 (primeres eleccions municipals després de la dictadura de Franco) per Evaristo Domínguez, del PP. Les fotos, una frontal i l'altra d'esquenes, amb la imatge d'una rosa superposada per tapar els genitals i el cul, s'acompanyen de diversos missatges en què, entre d'altres coses, el candidat es declara "transparent" i assegura no tenir comptes "a Suïssa ni Andorra". En un altre l'eslògan és contundent: 'Sóc millor que tu, i ho saps".

El PSOE de Cantàbria ja va assegurar dijous que "ningú" del partit era coneixedor de la campanya i aquest divendres ha reiterat que "en cap moment va autoritzar aquesta acció", i n'ha exigit "la retirada immediata". A més lamenta "el malestar" que hagi pogut causar la publicació de les fotografies, unes imatges, diu, que "no s'ajusten i vulneren la línia de campanya establerta per als pròxims comicis municipals i autonòmics del 24 de maig".

Abans que esclatés la polèmica Nicolás explicava que els cartells eren els primers d'una sèrie de sis —tots ells per ell mateix— que tenia previst anar difonent gradualment i dels quals ja n'havia enganxat una cinquantena per parets, establiments i fanals de tot el municipi. El candidat remarcava a l'agència Efe que es tractava d'una iniciativa de caràcter individual que va consultar prèviament amb el seu fill, de vuit anys, que és qui "més el preocupava".

stats