Política 26/06/2015

Pablo Iglesias i Ada Colau es queden atrapats en un ascensor de l'Ajuntament i es fan 'selfies'

El líder de Podem tuiteja la seqüència de fotos fins que han aconseguit sortir-ne sans i estalvis

Ara
2 min

BarcelonaLa primera trobada entre Ada Colau i Pablo Iglesias des que la líder de Barcelona en Comú és alcaldessa ha estat accidentada. Accidentada i còmica. Colau, Iglesias i una part de l'equip de l'alcaldessa s'han quedat atrapats més de vint minuts en un ascensor de l'Ajuntament, fins que han estat rescatats per treballadors municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots plegats s'ho han pres amb resignació i sentit de l'humor. El líder de Podem, de fet, s'ha dedicat a tuitejar-ho. La seqüència amb tot de 'selfies' es pot veure al seu 'timeline' de Twitter.

La primera foto és de les 11.38, quan ja portaven deu minuts tancats, i l'última, on se'ls veu sans i estalvis ja fora de l'ascensor, de les 11.48. Més de vint minuts, vuit persones dins l'ascensor. "Tenim esperança de sortir, però cada vegada es respira pitjor i fa més calor", ha tuitejat Iglesias.

El líder de Podem ha penjat diverses fotos, on també s'hi veuen els regidors Asens i Pisarello. A l'última apareixen tots amb els treballadors de l'Ajuntament que els han rescatat.

La seqüència deixa fotos còmiques, com la que mostra Ada Colau ajupida i saludant mentre Iglesias alça els braços per fer una 'selfie' zenital. "'Polònia' en farà meravelles", ha vaticinat Iglesias.

En el primer tuit, a Pablo Iglesias se li ha escapat una 'h' quan ha dit "va ha hacer maravillas". Després ho ha esmenat. "La falta d'aire ha provocat que se'm colés aquella 'h'", ha bromejat.

L'amfitriona Colau

L'alcaldessa de Barcelona ha fet d'amfitriona aquest divendres al matí a l'Ajuntament per rebre el secretari general de Podem. La trobada s'ha produït en el segon dia de la visita d'Iglesias a Catalunya en el marc de la 'Ruta del canvi', que el porta per diferents ciutats de l'Estat.

És la primera vegada que els dos dirigents coincideixin des que Colau va ser elegida alcaldessa, tot i que el 9 de maig el líder de Podem va participar en un míting de Barcelona en Comú a Nou Barris.

Colau, acompanyada del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha rebut Iglesias a la plaça Sant Jaume mateix. Abans, Iglesias s'ha trobat amb el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, per ultimar una entesa de cara a les eleccions del 27-S i els comicis generals, tal com apuntava l'ARA en la seva edició d'avui.

Iglesias ha lloat aquest matí la "maduresa" d'ICV i el "feeling" amb la formació ecosocialista a per poder segellar un acord.

stats