Política 05/06/2017

El Pacte Nacional deixa en mans dels partits la concreció del referèndum

L'ens es reuneix demà amb la voluntat de preservar el consens de la plataforma

Ara
1 min
El Pacte Nacional deixa en mans dels partits la concreció del referèndum

BarcelonaAmb la via unilateral engegada, i a pocs dies que el Govern concreti la data i la pregunta del referèndum, el Pacte Nacional es reuneix aquest dimarts amb l'objectiu de preservar la transversalitat de l'espai, que fins ara ha treballat per una votació tancada. El portaveu del comitè executiu de l'ens, Joan Ignasi Elena, ha explicat aquest matí en una entrevista a TV3 que ara "pertoca" a partits i institucions "concretar" el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La voluntat dels promotors del Pacte és, segons ha dit Elena, preservar-lo com a espai "al servei de la unitat del catalanisme". Les entitats, ha apuntat, "no volen ni poden entrar en el debat de la concreció", perquè el seu paper protagonista ha acabat un cop constatada la porta tancada de l'Estat, una negativa que Elena espera que s'aconsegueixi revertir: "Fins a l'últim dia hi ha l'orella parada; farien bé de treure's la bena dels ulls".

Quina serà la feina del Pacte a partir d'ara? "Que continuï i que sigui utilitzat en els moments que políticament i socialment es consideri necessari, perquè és un patrimoni molt preuat, i que en coherència amb això es mantingui més enllà de les naturals discrepàncies" polítiques, ha afirmat.

stats