Política 03/08/2015

El PSOE acusa Mas de "partir en dos" la societat catalana amb la cita del 27-S

Patxi López creu que l'estratègia del president de la Generalitat està generant "problemes greus per a la convivència"

Europa Press
1 min
Patxi López deixa la secretaria general del partit socialista basc i anuncia un congrés extraordinari al setembre / EFE

SantanderEl secretari d'acció política i ciutadania del PSOE, Patxi López, ha advertit aquest dilluns que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoca eleccions anticipades per "trencar amb la resta dels espanyols", però al mateix temps la cita suposarà "partir en dos" la societat catalana i, per això, l'ha acusat de "provocar la fractura social més gran de la història".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu del PSOE a Santander, i hores abans que Artur Mas firmi el decret de convocatòria de les eleccions del 27 de setembre, l'exlehendakari ha denunciat que el president de la Generalitat està creant "problemes greus per a la convivència" quan s'hauria d'estar dedicant a resoldre "els problemes dels ciutadans".

I és que, al seu judici, Mas "s'amaga enmig d'una llista" i "s'oculta en una bandera per no donar la cara i per no rendir comptes", perquè des que va guanyar les eleccions de 2012 "no ha volgut ni veure ni entendre ni resoldre els problemes reals dels ciutadans".

"Després d'aquestes eleccions, Mas no s'ha dedicat a governar, només ha buscat la seva pròpia supervivència a les mans de mobilitzacions independentistes, i altre cop el seu fracàs acaba amb una convocatòria d'eleccions anticipada", ha emfatitzat López.

"Dirà qualsevol altra cosa, però aquesta és la realitat", ha asseverat Patxi López, que ha assegurat que la societat catalana "es fractura en aquesta convocatòria electoral" en la qual, al seu judici, "esclatarà la perversió permanent de les institucions i el sistema democràtic a la qual ens està intentant acostumar Mas".

stats