Política 04/03/2013

Navarro diu que "no és possible" que el PSOE s'instal·li amb partit propi a Catalunya

En declaracions a Catalunya Ràdio, el primer secretari del PSC evita el xoc amb les veus crítiques del socialisme espanyol i diu que, per ell, només compta la voluntat d'entesa de Rubalcaba

Ara
2 min
SENSE EMBUTS NI XARXA  Navarro va obrir la caixa dels trons precisament en una conferència a la Cambra de Comerç davant un centenar d'empresaris.

BarcelonaPere Navarro assegura que "no és possible" que el PSOE torni a tenir partit propi a Catalunya i remarca que PSC i PSOE comparteixen un "projecte comú, unes idees i uns valors", més enllà de la discrepància amb el dret a decidir. "Hem de treballar per aprofundir en les coincidències i dialogar per fer que les discrepàncies siguin menors", ha subratllat Navarro en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha evitat alimentar el xoc amb les veus crítiques del socialisme espanyol i s'ha escudat en la voluntat d'entesa del líder del PSOE: "A mi només em valen les paraules de Rubalcaba". Navarro ha assegurat que un trencament entre el PSC i el PSOE només beneficiaria la dreta espanyola, i en aquesta línia ha carregat durament contra el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, que aquest diumenge va advocar perquè el PSOE es tornés a fundar com a partit propi a Catalunya. En unes dures declaracions, el líder del PSC ha tret el distintiu de "senyor" a González Pons, i s'ha proclamat "indignat" amb les seves paraules, després que el dirigent popular titllés el PSC de partit independentista. "Fer política mentint em sembla barroer". "No donarem l'alegria a la dreta de separar el socialisme", ha conclòs Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSC també ha volgut relaxar la tensió dels darrers dies amb Carme Chacón, i ha assegurat que les relacions amb la cap de llista dels socialistes catalans a Madrid "estan bé", i ha remarcat que Chacón és "una persona valuosa per al socialisme català".

Navarro s'ha refermat en la seva petició d'abdicació del rei Joan Carles, una proposta que ha emmarcat "dins un paquet de mesures per assolir una regeneració necessària". "Desitjo al rei que es recuperi, però mantinc la meva proposta", ha dit Navarro, i ha tornat a advocar pel relleu monàrquic: "Malgrat el meu republicanisme, crec que el príncep Felip podria liderar aquesta nova transició".

stats