Política 28/09/2017

Puigdemont: "Una declaració unilateral d'independència no és sobre la taula"

Diu que és "insostenible" pensar que l'1-O es podrà precintar Catalunya en una entrevista a 'eldiario.es'

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, explica l'estructura del Govern al Parlament

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista a 'eldiario.es' que "una declaració unilateral d'independència no és sobre la taula". Puigdemont ja havia dit en una entrevista aquest cap de setmana amb Jordi Évole, de 'Salvados', que la DUI no era la seva opció i ha insistit en aquesta idea, i ha afegit que després de la lectura dels resultats del referèndum "hi haurà un compromís de diàleg, de negociació i de mediació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president es mostra convençut a l'entrevista amb el digital que el dia 1 d'octubre se celebrarà el referèndum. "Avui hi ha una majoria més àmplia de gent que vol votar que la que hi havia abans, fa un mes, per exemple", assegura. També veu "bastant insostenible pensar que d'ara al dia 1 es podrà precintar Catalunya" i critica aquells que parlen d'una "fractura social" perquè, explica, el que realment passa és que "hi ha criteris dispars molt allunyats sobre qüestions polítiques".

Puigdemont també denuncia que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, hagi especulat sobre la seva detenció. "Em revolta la naturalitat amb què el fiscal general parla del fet que jo pugui ser detingut per una idea política".

stats