Política 09/09/2016

Puigdemont esperona els alcaldes a "acomplir els anhels" dels ciutadans

El president de la Generalitat ha enviat una carta a tots els ajuntaments amb motiu de la Diada en què ha assegurat que el full de ruta "està en marxa"

Acn
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat de l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, aquest divendres

Barcelona"El país requereix servidors públics honestos i generosos, compromesos amb la gent del país a donar resposta a les seves necessitats i a acomplir els seus anhels". Així s'ha expressat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una carta que ha enviat als alcaldes amb motiu de la Diada, a la qual ha tingut accés l'ACN. El president ha agraït la seva "magnífica feina, tots els dies de l'any, des de primera línia i amb enorme vocació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha assegurat que el "treball conjunt i amb complicitat entre institucions" és el que farà avançar Catalunya. El president també ha volgut destacar el caràcter "integrador" del projecte sobiranista, i ha assegurat que el full de ruta "està en marxa i va complint els seus terminis". "Catalunya amb força i convicció avança, quan cal resolent les discrepàncies i les dificultats", ha remarcat.

En la missiva, el president ha subratllat que tot just ara fa un any que s'iniciava la campanya electoral per al 27-S, que va donar al Parlament i al Govern "un mandat clar per avançar cap a la independència de Catalunya", un projecte que ha qualificat d'"integrador". "Això és el que hem estat fent i el que estem fent", ha apuntat el president, que ho contrasta amb el sistema polític de l'estat espanyol, "que continua encallat i incapaç de donar una resposta política i democràtica al desig del poble català".

Puigdemont s'ha adreçat als alcaldes per primer cop des que és president de la Generalitat amb motiu de la Diada, i ha remarcat que se sent "còmplice de la tasca indispensable, esforçada, però també gratificant" que porten a terme en el dia a dia. Pel seu passat com a alcalde de Girona, ha dit, aquesta carta és "especial i emotiva".

El president ha subratllat que l'Onze de Setembre serveix per rememorar la "lluita dura i difícil" que ha portat el poble català per continuar sent una nació, i és un dia "també de dignitat de país, que permet fer balanç i que també predisposa a mirar cap endavant". Des de fa uns quants anys, ha afegit, permet escenificar "amb molta potència i participació popular la reivindicació majoritària per esdevenir un estat independent".

stats