Política 19/11/2016

Puigdemont: "Si hagués rebutjat la proposta de ser president hauria hagut de deixar la política"

El president de la Generalitat ha recordat en una entrevista a Catalunya Ràdio que "el dia que siguem independents jo deixaré de ser el president"

A.s.
2 min
Carles Puigdemont durant l'entrevista amb Ricard Ustrell

BarcelonaAl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li va canviar la vida la proposta que li va fer Artur Mas el 9 de gener del 2016, quan ell era llavors alcalde de Girona. "Si hagués rebutjat la proposta de ser president hauria hagut de deixar la política". Així ho ha explicat en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio –'Quatre gats'–, quan ha recordat com va ser aquell dia tan transcendent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Artur Mas em va trucar i em va dir que baixés a Barcelona, que volia parlar amb mi. Em va ensenyar el document signat amb la CUP que garantia estabilitat a canvi que ell no fos el president. Li vaig preguntar quant temps tenia per pensar-m'ho i em va dir que un quart d'hora", rememora el president actual. "Hauria sigut un acte de covardia rebutjar la presidència, no podia buscar excuses. Si Mas havia preferit el país al partit, jo havia de fer el mateix".

Malgrat tot, Puigdemont recorda que quan tornava cap a Girona aquell dia "no era feliç". "Vull que els meus companys de viatge entenguin el moment que vivim i els sacrificis que ha fet molta gent".

Un partit 'convers'

Preguntat per com va entrar un independentista de tota la vida a militar en un partit que no ho era, Puigdemont replica: "A Convergència ja hi havia molts independentistes, però no confonguem, en aquell moment el gruix de la societat allò no ho volia. En canvi ara aquesta societat que vol la independència és majoritària i el partit s'ha d'integrar en aquest corrent". I afegeix: "Mentre la independència la fèiem només els independentistes, érem quatre gats".

La CUP i els Mossos

Respecte a la polèmica per les detencions que van fer els Mossos d'Esquadra de polítics sobiranistes per motius polítics, ha respost: "Espero que a la República Catalana entenguem que la policia fa les detencions que li ordena un jutge i que el Govern no hi té res a dir. Potser massa temps de governs del PP ens ha afectat aquesta imatge de la realitat".

stats