Política 15/07/2015

Raül Romeva serà el cap de llista de la candidatura unitària

Carme Forcadell i Muriel Casals aniran de dos i de tres per Barcelona, just per davant de Mas i Junqueras

Ara
1 min
Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals

BarcelonaRaül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals. Aquests són els tres noms que encapçalaran la llista sobiranista pactada entre CDC, ERC i les entitats del sobiranisme civil per concórrer a les eleccions del 27-S, així ho han confirmat a l'ARA fonts properes a la negociació. D'aquesta manera es resol la incògnita de les figures de la societat civil que ocuparan els llocs previs a Artur Mas i Oriol Junqueras a la candidatura, que aniran en la quarta i la cinquena posició, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Romeva va deixar de militar a ICV fa uns mesos descontent amb el rumb nacional del partit i va ocupar plaça d'eurodiputat durant una dècada. Forcadell va ser presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fins al 16 de maig, moment en què Jordi Sànchez va passar a liderar l'entitat. Casals és la presidenta d'Òmnium Cultural des del 2010 i, de fet, la seva primera ocupació en aquest càrrec va ser liderar la manifestació contra la retallada de l'Estatut del 10-J.

CDC, ERC i les entitats van acordar ahir elaborar una llista que deixi els tres primers llocs per Barcelona a les entitats –seran els que ocuparan Romeva, Forcadell i Casals– en què Mas i Junqueras seran els números 4 i 5. Els llocs 6 i 7 també recauran en independents, i a partir d'aquí la proporció serà de 60-40% entre CDC i ERC. El cap de llista i el número 2 de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona seran proposats per les entitats.

El mateix Romeva ha fet un tuit per assenyalar que "assumim col·lectivament el compromís":

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reaccionat a la notícia amb entusiasme:

stats