Política 20/11/2014

El tinent general de l'Exèrcit, Rafael Comas, és partidari de reimplantar el servei militar obligatori

El dirigent de l'exèrcit espanyol ha dit en un esmorzar informatiu celebrat a València que creu que la instrucció militar ajudaria a formar les persones

Europa Press
2 min

ValènciaEl tinent general en cap de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat, Rafael Comas, ha advocat aquest dimecres per reimplantar el servei militar obligatori a Espanya, que va ser suspès l'any 2001 quan governava José María Aznar. "Jo particularment crec que sí, però els partits polítics han de portar-ho a votació", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha pronunciat el tinent general Comea en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, que s'ha celebrat a València, en ser preguntat per l'alcalde d'Algemesí, Vicent Ramón García (PP), per si considera que, davant la pèrdua de valors dels joves, seria convenient "que existeixin un parell de mesos de servei militar per formar a persones" en valors com l'educació, la solidaritat i la formació.

Sobre aquest tema, el tinent general ha dit: "Jo particularment crec que sí", però es tracta d'un tema "que els partits polítics han de portar a votació", ha puntualitzat.

El tinent Comas ha aprofitat aquesta qüestió per recordar que "no fa molt de temps que Noruega ha establert el servei militar obligatori per a les dones. Però parlo de servei militar obligatori", ha exposat.

"Amb això, el que vull dir –ha afegit– és que cada país ha triat o tria el que a cada moment creu". Ell particularment considera que "el servei militar, probablement en un altre format i fent que la gent convisqués amb gent d'altres parts d'Espanya, potser seria bo".

Sobre les paraules de Domínguez Buj

D'altra banda, se li ha preguntat al tinent general per les declaracions efectuades pel cap de l'Exèrcit de Terra, el general Jaime Domínguez Buj, que va assenyalar, en relació amb la situació de Catalunya, que "quan la metròpoli es fa feble, es produeix la caiguda".

Sobre aquesta qüestió, ha comentat que no creu que aquest general digués "exactament això ni molt menys". "Jo no estava allà –ha dit–, per tant no sóc capaç de saber el que es va dir, però al general el conec i és amic meu", ha afegit.

Ha indicat que sí ha llegit les declaracions i el document "en el qual explica el que volia explicar", i ha afegit que la seva opinió particular sobre el tema és "el que diu Buj, que les Forces Armades al que es dediquen és a fer allò que ordena el govern en el marc de qüestions constitucionals, i aquest és el nostre treball i la nostra funció".

També ha remarcat que el de Buj "no eren unes declaracions, era un col·loqui semblat a aquest en el qual, a més, el moderador havia avisat prèviament que tot el que es parlava allà era confidencial, per la qual cosa estaria bé conèixer qui va filtrar les seves afirmacions, perquè quan una persona traeix la confiança, igual la traeix més vegades".

Finalment, el tinent general Comas ha sentenciat: "Cadascú agafa el que li interessa en un moment determinat i fa la interpretació que més li ve de gust".

stats