Política 18/04/2014

Mas fa arribar el seu suport al jove de Cadaqués apallissat durant la final de la Copa a València

El president de la Generalitat ha parlat amb Rafel Martín Faixó, segons ha explicat el noi mateix en un tuit. El jove ha denunciat la policia espanyola per l'agressió

Ara
1 min
Rafel Martín, fotografiat després de l'agressió

BarcelonaRafel Martín Faixó, el jove de Cadaqués que ha denunciat que dimecres va ser víctima d'una brutal agressió per part de vuit policies espanyols a la mitja part de la final de la Copa del Rei a València ha explicat via Twitter que ha parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, el qual li ha donat suport. "Tenim líder per guiar el procés", afegeix el jove en el tuit.

Martín Faixó ha explicat la seva versió dels fets a l'ARA. "Un policia em va agafar pel coll i em va dir: 'Te vas a enterar, catalán de mierda', i immediatament la resta de policies del grup em van immobilitzar i em van començar a pegar de valent", ha dit el jove. Martín anava amb una samarreta del Barça i una estelada penjada al coll, i creu que aquest va ser el motiu de l'atac.

CiU i ERC ja han dit que demanaran explicacions al govern espanyol. El diputat de CiU Pere Macias ha dit en un tuit que el seu grup aprofitarà que el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, compareix el 23 d'abril al Congrés pel cas de les fotos dels jutges pel dret a decidir filtrades a la premsa per preguntar sobre el noi de Cadaqués.

Des d'ERC, el diputat Joan Tardà ha anat més enllà i ha avançat que el seu partit "demanarà la compareixença immediata del ministre de l'Interior i farà preguntes al govern espanyol per aclarir els fets".

stats