COPA DEL REI

CiU i ERC demanen explicacions al govern espanyol per l'agressió policial a la final de la Copa

Els republicans reclamen que comparegui el ministre de l'Interior

CiU i ERC demanaran explicacions al govern espanyol per la pallissa que va rebre un jove català durant la final de la Copa a València. El diputat de CiU Pere Macias ha dit en un tuit que el seu grup aprofitarà que el director general de la policia, Ignacio Cosidó, compareix el 23 d'abril al Congrés pel cas de les fotos dels jutges pel dret a decidir filtrades a la premsa per preguntar sobre el noi de Cadaqués. Rafel Martín Faixó ha denunciat que dimecres va ser víctima d'una brutal agressió per part de 8 policies espanyols quan a la mitja part de la final de Copa del Rei anava al lavabo: "Un policia em va agafar pel coll i em va dir: "Te vas a enterar, catalán de mierda", i immediatament la resta de policies del grup em van immobilitzar i em van començar a pegar de valent", ha dit el jove, en declaracions a l'ARA. El jove anava amb una samarreta del Barça i una estelada penjada al coll i creu que aquest va ser el motiu de l'atac.

Des d'ERC, el diputat Joan Tardà ha anat més enllà i ha avançat que el seu partit "demanarà la compareixença immediata del ministre de l'Interior i farà preguntes al govern espanyol per aclarir els fets".

Els republicans han condemnat les agressions en un comunicat. Tardà ha recordat que "aquest tipus d'actuacions, en què hi ha ciutadans que són colpejats, insultats i segrestats per la policia pel fet de portar banderes estelades, es vénen repetint des de fa molt de temps".