Política 20/02/2017

Rajoy: "És un disbarat parlar d’una intervenció militar a Catalunya"

En una entrevista a Telecinco, el president del govern espanyol fa una crida als sectors moderats catalanistes a allunyar-se de la CUP i admet que si hi hagués converses discretes no les admetria

Ara
2 min
Mariano Rajoy, a la imatge diumenge durant la clausura del congrés del PP, va reiterar ahir que vol “recuperar” les institucions catalanes.

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, creu que "és un disbarat" parlar d'intervenció militar a Catalunya si s'acaba convocant un referèndum. Ho ha dit en una entrevista a Telecinco després d'escoltar a Artur Mas i Anna Gabriel parlant d'aquesta possibilitat. Preguntat sobre l'article 155 de la Constitució, Rajoy també ha tirat pilotes fora: "De moment ningú ha convocat cap referèndum a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte al tema del cap de setmana, si hi ha converses secretes Estat-Generalitat, el president no ho ha acabat d'aclarir: "No hi ha converses discretes, i si n’hi hagués no ho diria perquè deixarien de ser discretes".

Rajoy, que encara té clavat que Carles Puigdemont no anés a la conferència de presidents "on es va parlar dels problemes reals dels ciutadans", ha reiterat els arguments que ve repetint els últims dies ell i el govern de l'Estat per desinflar els sobiranisme: "La Generalitat no pot representar només als independentistes" i "la Generalitat no pot dependre dels vots d'uns radicals com la CUP, que fins i tot canvien presidents del Govern".

Pressupostos espanyols

El president del govern ha assegurat que, tot i que no té garantits els suports per aprovar els pressupostos, "no tinc la intenció que hi hagi eleccions anticipades a Espanya; prou coses estranyes vam fer durant el 2016 amb 10 mesos amb un president en funcions".

Malgrat això, ha recordat que el PP té 137 escons: "Governaré i no serà fàcil, però sol no puc governar i els altres també tenen la seva responsabilitat".

Rajoy ha admès que té negociacions avançades pels pressupostos amb C’s i Coalició Canària, "i alguna conversa hi ha hagut amb el PNB". Tot i així ha recordat: "Jo he d'aconseguir 176 vots, i amb C’s, CC i PNB no hi arribo; el PSOE té la seva responsabilitat".

Cas Nóos

I finalment, respecte la sentència del cas Nóos que ha condemnat a Iñaki Urdangarin, el marit de la infanta Cristina, a 6 anys i 3 mesos de presó, Rajoy ha evitat fer-ne cap valoració: "S’han de respectar les decisions dels tribunals. El president del govern no pot criticar les decisions dels jutges, a vegades ens agraden i altres no, però si no respectem les regles mal anem".

stats