Política 20/04/2017

Rajoy diu que anirà "encantat" a declarar per la Gürtel i ho farà "com diguin els tribunals"

El president espanyol evita dir si li sembla bé la citació però recorda que "en tres ocasions" la van denegar

Dani Sánchez Ugart
1 min
El president del govern i del PP, Mariano Rajoy

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest dijous per primer cop a la seva citació a declarar com a testimoni al judici pel cas Gürtel i ha afirmat que la veu "amb normalitat" i que hi anirà "encantat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un to menys encès que alguns dels seus companys de partit, Rajoy ha evitat criticar la decisió dels jutges i ha recordat que ell porta "molt de temps" dient que "complir la llei i les resolucions judicials és obligat per a tothom, i també per als governants polítics".

"És un acte de pura normalitat", ha considerat Rajoy, que participava en l'assemblea general de la patronal espanyola CEOE, i ha fet aquestes declaracions a l'entrada de l'acte. A més, ha afirmat que no comenta les resolucions judicials, li "semblin raonables o no".

Tot i així, el president espanyol ha recordat que "en tres ocasions" el tribunal va dir que no a la seva citació com a testimoni: "No vaig dir res aleshores i no diré res ara".

El president espanyol encara està pendent de la interlocutòria de citació per a la declaració, amb el dubte a l'horitzó de si serà de manera presencial o si ho podrà fer per videoconferència des del seu despatx. En aquest punt, Rajoy ha dit que compareixerà com li "diguin els tribunals", donant a entendre que no presentarà batalla si el fan anar a l'Audiència Nacional.

stats