POLÍTICA
Política 12/10/2012

El rei demana explicacions a Rajoy per l'espanyolització de catalans de Wert

El monarca i el president espanyol fan un apart durant la desfilada militar del Dia de la Hispanitat i conversen seriosament durant tres minuts sobre les polèmiques declaracions del ministre d'Educació

Ara
1 min
El rei conversa amb Rajoy en la desfilada militar /

MadridLes intencions del ministre d'Ensenyament espanyol, José Ignacio Wert, porten cua. A Catalunya, però també a Madrid, on l'ombra de l'"espanyolitzar els alumnes catalans" ha planat durant la desfilada militar amb motiu de la Hispanitat. Tant és així que el rei, després de les salutacions de rigor a l'inici de la desfilada, ha pres pel braç el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i li ha demanat explicacions sobre la intenció d'"espanyolitzar catalans del pobre Wert". Rajoy ha respost encongint-se d'espatlles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La conversa encara ha continuat durant tres llargs minuts. Ni tan sols l'arribada de la reina ha tallat l'apart entre el cap de l'Estat i el president del govern espanyol. Només la irrupció del príncep Felip ha relaxat la situació per uns instants. La conversa entre el rei i Rajoy l'han captat les càmeres. Alguns mitjans, com 'El País', han anat més enllà i han afirmat, de la conversa, que el rei Joan Carles ha etzibat a Rajoy: "Això d'espanyolitzar els catalans del pobre Wert... Ja li he dit que està molt mal fet, el que ha fet". Si alguna cosa ha aconseguit Wert és ser l'estrella dels actes de la festa nacional espanyola.

Minuts després, el ministre d'Educació, lluny de matisar les seves paraules, ha dit en català als periodistes: "Em sento molt orgullós del que vaig dir".

stats