Política 19/07/2017

Junts pel Sí i l'ANC s'esforcen a esvair dubtes sobre l'1-O

L'entitat i la coalició organitzen 40 actes simultanis per explicar la llei del referèndum

Maiol Roger
1 min
_C1A8901

BarcelonaEl Govern i Junts pel Sí insisteixen que l'1 d'octubre es votarà "com sempre", però conscients que encara queden dubtes entre els ciutadans sobre com s'arribarà al referèndum la coalició i l'Assemblea Nacional Catalana s'esforcen per respondre les principals incògnites. JxSí i l'ANC han fet aquesta tarda 40 actes simultanis, que es multiplicaran fins als 150 al territori durant les pròximes setmanes, en què diputats i membres del Govern han presentat les garanties de la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident Oriol Junqueras ha obert un dels dos actes que s'han fet a Barcelona, al costat de la diputada i exconsellera Irene Rigau. Tots dos han assegurat que la votació se celebrarà i han posat èmfasi en l'empara legal, basada en referències al dret a l'autodeterminació: "Dins el dret internacional ens fixem en el dret a l'autodeterminació. L'estat espanyol es va obligar a ell mateix a elaborar les seves lleis amb respecte al marc internacional, i per tant qui el contradiu és l'Estat, i qui se situa dins del dret internacional som nosaltres", ha refermat Junqueras.

Rigau s'ha referit a efectes més pràctics, com la sindicatura electoral, els agents electorals o les paperetes: "El sistema està dissenyat perquè tothom rebi les credencials i les paperetes a casa", ha afirmat la consellera.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha emplaçat els diputats a explicar-se per esvair qualsevol dubte sobre l'1-O. "Hem vingut a escoltar i a ser exigents", ha advertit Sànchez, que ha afegit que l'entitat "exigeix la perfecció perquè la qualitat democràtica que alguns volen posar en dubte estigui garantida".

stats