Política 17/06/2015

La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere deixa l'escó del Parlament

Argumentarà demà la seva decisió durant la sessió de control del ple a la cambra

Sara González
2 min
La diputada del PSC Rocío Martínez Sampere és diputada des del 2006

BarcelonaLa diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere plega del Parlament. Així ho anunciarà demà durant la sessió de control del ple, on argumentarà quins han estat els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió. Martínez-Sampere és diputada del grup parlamentari del PSC des de l'any 2006.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores de la situació expliquen que la dirigent no acaba de sentir-se "còmoda" amb el rumb del partit però que els ha sorprès la decisió perquè creien que acabaria la legislatura, tenint en compte que Artur Mas preveu convocar les eleccions el 27-S. De fet, Martínez-Sampere ja va ser crítica amb la decisió del partit de despenjar-se del tot del procés sobiranista.

Cap de gabinet de Narcís Serra i assessora del president Pasqual Maragall durant el primer tripartit, va fer el salt al Parlament l'any 2006 exercint de portaveu de la comissió d'economia i finances. A més, va ser membre de la direcció del PSC sota la batuta de Pere Navarro des del desembre del 2011 fins al gener del 2014, quan va decidir deixar l'executiva bàsicament per dos motius: perquè, tot i acatar la disciplina de vot del PSC, no estava a favor de votar en contra de la moció per demanar al Congrés les competències per convocar la consulta sobiranista; i també perquè tenia intenció de presentar-se a les primàries del PSC de Barcelona, una cursa que va perdre i que finalment va guanyar Jaume Collboni.

De fet, Martínez-Sampere ja va trencar la disciplina de vot juntament amb l'aleshores alcalde de Lleida, Àngel Ros; l'exconsellera Marina Geli; el líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, i la diputada Núria Ventura, en negar-se a votar en contra de la declaració de sobirania el gener del 2013.

Un cop Martínez-Sampere hagi renunciat a l'escó, el pròxim de la llista per la província de Barcelona és Teo Romero, que acaba de revalidar la majoria absoluta com a alcalde de Santa Margarida de Montbui (Anoia), i que està imputat en aquests moments per un presumpte delicte d'ús irregular de fons públics quan era president del Fons Català de Cooperació.

stats