Política 30/10/2016

Sáenz de Santamaría assegura que Rajoy dialogarà amb Puigdemont "de tot allò del que es pot parlar"

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol censura que la Generalitat vulgui tirar endavant un referèndum encara que no hi hagi pacte amb l'Estat

Ara
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa del consell de ministres. EFE

BarcelonaEls objectius del govern espanyol que tot just començarà a caminar aquesta setmana són "preservar la recuperació econòmica i avançar en la creació d'ocupació". En declaracions a RAC1, la vicepresidenta en funcions de l'executiu estatal, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat, però, que el diàleg amb Catalunya també serà important, sempre que se situï dins dels marcs de la legalitat vigent. "Mariano Rajoy està en disposició de parlar amb Carles Puigdemont de tot allò del que es pot parlar". No pot ser que vingui Puigdemont a dir que o es pacta un referèndum o en fa un sense pactar. Això no és diàleg sinó imposició", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Sáenz de Santamaría, en la passada legislatura ja hi va haver vies de diàleg en qüestions com el finançament dels serveis públics, bàsicament a través del FLA, que van aportar a les arques de la Generalitat "50.000 milions d'euros". "També s'ha avançat en infraestructures i temes tan importants com l'educació, la sanitat i els serveis socials", ha subratllat, tot recordant que són aquestes les qüestions que han de tractar "un president del govern espanyol i un president d'una comunitat autònoma".

"El president Rajoy està disposat a trobar-se amb Puigdemont", sempre que els límits de la trobada siguin els que marca l'executiu estatal: respecte a la Constitució i renúncia al full de ruta sobiranista. Puigdemont ja ha explicat durant les darreres setmanes que quan fos investit i proclamat nou president d'Espanya, telefonaria a Rajoy per concertar una nova trobada. La primera i última reunió pública entre tots dos es va fer a la Moncloa al mes d'abril. Durant els darrers mesos han coincidit en altres actes protocol·laris, però sense cap trobada formal.

stats