Política 26/06/2017

Salellas: "Si cal, algú de la CUP firmarà la compra d'urnes"

El diputat de la CUP lamenta que s'hagi deixat "al marge" l'esquerra anticapitalista en les decisions sobre el referèndum

Ara
2 min

BarcelonaA tres mesos del referèndum la CUP vol que estigui tot lligat per poder votar l'1 d'octubre. És per això que mira amb preocupació que el Govern no tingui tancada encara tota la logística de la consulta vinculant. "¿Les urnes les tenim o no les tenim?... Si no les tenim és hora de tenir-les", ha reclamat el diputat de la CUP Benet Salellas en una entrevista a l'ARA amb Antoni Bassas. Per al cupaire, a tres mesos del referèndum encara hi ha "mancances" logístiques com les urnes o el vot exterior -actualment no és clar si els catalans que viuen a fora podran votar- que indica que "el Govern no ha fet els deures en tot el que havia de fer" -ha assegurat Salellas-.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha afirmat que si el problema són les querelles o les inhabilitacions, algú de la CUP, si cal, "pot entrar [al Govern] a firmar la compra d'urnes". És l'actitud que segons els cupaires haurien de tenir tots els membres de l'executiu davant la pressió judicial i les impugnacions de govern espanyol. Tanmateix, Salellas ha evitat apuntar a la consellera Meritxell Borràs en aquesta qüestió i simplement ha demanat que es comprin. De moment, la licitació per a l'habilitació d'empreses de fabricació d'urnes -que ha propiciat una querella contra Borràs i l'actual cap dels serveis jurídics de la Generalitat, Francesc Esteve- està en la fase final però un cop acabat el procediment encara faltarà l'ordre per a la compra.

Salellas també ha fet referència al vot exterior, que ara per ara està en risc perquè no està enllestit el vot electrònic i només hi ha 5.000 persones -de més de 200.000 catalans que hi ha a l'estranger- en el registre promogut pel departament d'Exteriors. L'executiu "no ha estat a l'alçada del moment històric", ha dit.

El diputat de la CUP també ha aprofitat per lamentar que, en els últims mesos, entre el Govern i l'esquerra anticapitalista no hi hagut la comunicació "desitjable". "Des que vam aprovar els pressupostos vam deixar de ser útils", ha dit el diputat. I ha reblat: "És trist però és així". Salellas ha retret al Govern que hi hagi reunions "pràcticament diàries" entre ERC, el PDECat, Òmnium i l'ANC, i que hi hagi la voluntat de "mantenir al marge" la CUP de la presa de decisions.

stats