Política 03/10/2013

Sánchez-Camacho: "Duran està més a prop del PP per evitar la independència que de Mas"

"Amb Duran, Navarro i Rivera ens uneix el sí a la convivència i a evitar el xoc de trens", afegeix la presidenta del PP de Catalunya a RAC1

Ara
2 min
El govern espanyol va delegar en Alícia Sánchez-Camacho el balanç de la reunió.

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, manté el contacte amb Josep Antoni Duran i Lleida, i la seva intenció és reunir-s'hi els propers dies per tal d'acostar posicions després de la proposta de l'anomenada tercera via plantejada pel líder d'Unió. "Duran està més a prop del PP per evitar la independència que d'Artur Mas", ha constatat Sánchez-Camacho en una entrevista a RAC1. La líder del PP a Catalunya ha confirmat que Duran li va enviar una carta després del seu article a 'La Vanguardia', però ha dit que encara no l'ha llegit. Ahir Duran ja va escenificar la sintonia en un dinar amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per explorar una tercera via com a alternativa a la independència. "Amb Duran, Navarro i Rivera ens uneix el sí a la convivència i a evitar el xoc de trens", ha afirmat la presidenta del PP català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reunió amb Duran

Sánchez-Camacho està disposada a parlar amb Duran, però deixa clar que no és partidària ni de l'estat confederal del líder d'Unió ni de l'estat federal del PSC. L'opció del PP català és negociar "un millor finançament que limiti la solidaritat" i "millorar les relacions amb Espanya", i no pas "una tercera via que ja s'ha demostrat que no té recorregut, com va dir Artur Mas". En contra del que denuncia el president, el Govern i la gran majoria de partits catalans, Sánchez-Camacho observa que "Madrid ens escolta". "Rajoy té la voluntat real i sincera de seguir mantenint un diàleg discret amb Mas", ha afirmat la dirigent popular. "Després dels últims contactes, tenen una relació de diàleg que fa uns mesos no tenien". "El govern espanyol té clar que això ha de canviar", ha afegit més tard, en referència al model de finançament actual.

Tot i aquest optimisme sobre el diàleg amb Rajoy, més tard, quan el periodista Jordi Basté li ha preguntat pels pressupostos presentats aquests dies pel ministre Montoro, Sánchez-Camacho ha admès que els últims dies ella va reclamar "més pressupost" amb diverses trucades d'alt nivell. "He parlat amb molts ministres", ha revelat. Els comptes redueixen la inversió un 25% a Catalunya. Sánchez-Camacho ha volgut fer notar, però, que, tot i la retallada, és "la quarta comunitat més beneficiada". També ha remarcat que, "en 10 anys, Catalunya ha rebut 24.000 milions de l'Estat, la segona comunitat més beneficiada després d'Andalusia". Sánchez-Camacho nega que l'Estat estigui "asfixiant" econòmicament Catalunya.

stats