Política 01/10/2014

Santi Vila: "Els falcons del govern espanyol s'han imposat en l'elaboració dels pressupostos"

El conseller de Territori denuncia a RAC1 que el sector dur de l'executiu ha dit que "a Catalunya, ni aigua"

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha lamentat el descens de la inversió prevista a Catalunya en els pressupostos de l'Estat. La inversió és la més baixa des del 1999. La decisió, anunciada ahir, suposa un cop de porta del govern espanyol a les 23 propostes econòmiques que Mas va traslladar a Rajoy al juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, el titular de Territori ho ha atribuït "als falcons" del govern espanyol que s'han "imposat" davant els coloms en l'elaboració dels pressupostos i han dit que, "a Catalunya, ni aigua".

L’Estat ha decidit destinar a Catalunya l’any vinent només un 9,5% de tota la inversió territorialitzada, una dècima menys del que s’hi va destinar en els pressupostos del 2014 (9,6%), que llavors ja contenien un 25% de retallades en inversió. Es tracta del percentatge més baix d’inversió estatal dels últims 17 anys -de fet, el del 1999 és l’últim disponible que es pot consultar de la sèrie històrica-. Això vol dir que l’Estat inverteix a Catalunya la meitat del que els catalans aporten al producte interior brut (PIB) espanyol, un 19%.

Vila ha donat a entendre que la ministra de Foment, Ana Pastor, amb qui manté una bona relació, no forma part dels ministres "falcons" perquè la inversió de Foment s'ha incrementat.

stats