Política 27/05/2016

Requena s'implicarà en la refundació de Convergència i reclama "cares noves" per al nou partit

Assegura tenir "una visió global de la que podria ser la millor forma d'organització i orientació del nou escenari"

Ara
2 min
Sílvia Requena: “Convergència no s’ha de dirigir amb una fórmula monàrquica”

BarcelonaL'excandidata a encapçalar la llista de CDC a les eleccions del 26-J Sílvia Requena ha assegurat que s'implicarà en una refundació de la formació que necessita "cares noves", i ha afirmat que ella té "una visió global de la que podria ser la millor forma d'organització i orientació del nou escenari". A les primàries per elegir cap de llista de CDC a les eleccions generals, Requena va caure davant Francesc Homs, que va aconseguir un 77% de suports de la militància, davant del 20% de l'aspirant alternativa, que va suggerir fa ja una setmana que el seu "corrent" podria optar a liderar la nova Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Requena ha recordat avui que, "després de 31 anys de dedicació incansable" al partit, ella té el "bagatge i la il·lusió del primer dia", i disposa d'"una visió global de la que podria ser la millor forma d'organització i orientació del nou escenari" que CDC afrontarà ara. "Crec, per tant, que el que fa falta és seguir defensant i fent entendre a un eventual electorat que hi ha molt missatge a cadascun dels gestos simbòlics que vam portar a terme dissabte passat. Ara és el moment de reconstruir el centre sobiranista i fer-ho amb cares noves i un discurs apte per als votants d'avui dia", ha assenyalat.

Requena ha explicat que "des del primer moment" ha donat suport a Francesc Homs, "clar guanyador" de les primàries, perquè la seva "prioritat" és "remar junts per renovar el partit", si bé va descartar integrar la candidatura d'Homs al Congrés. "Sempre he cregut que allò que fa que les coses progressin i evolucionin és la passió, i allò que fem sempre tenen un impacte –ha afegit–. I estic convençuda que el que hem fet tots junts és aportar passió a CDC. La il·lusió, la participació i la mobilització de les bases era el principal objectiu".

Tanmateix, ha avisat que, "si volem veure passió en totes les decisions, des de la primera d'aixecar el dit i presentar-nos per convertir-nos en el començament de la renovació del futur partit, fins a l'última decisió de no integrar la llista del nostre legítim adversari, llavors podrem veure actituds dirigides especialment a eventuals votants, i no només a militants".

stats