Política 17/03/2016

El TC escoltarà la Generalitat abans de decidir si l'ha desobeït per Exteriors

El govern espanyol va interposar un incident d'execució en considerar que amb el fet de reformular el nom del departament de Romeva no n'hi ha prou

Ferran Casas
2 min
El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, amb el vicepresident balear, Biel Barceló

MadridEl Tribunal Constitucional ha dictat aquest dijous una providència en la qual dóna deu dies de termini tant a la Fiscalia de l'Estat com a la Generalitat de Catalunya perquè al·leguin el que considerin oportú en relació amb la petició realitzada pel govern espanyol contra la creació de la conselleria d'Afers Relacions Institucionals i transparència de la Generalitat de Catalunya, que dirigeix Raül Romeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol va recórrer contra la creació de la conselleria i el TC va admetre a tràmit el recurs decretant que quedés en suspens. La Generalitat va optar per reformular-ne el nom (de departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència a departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència) tot i que no les funcions, i el TC demana ara escoltar les parts abans de decretar si se l'ha desobeït o no.

Les parts hauran de respondre així a l'incident d'execució que va presentar fa uns dies l'advocat de l'estat sobre el possible incompliment de la providència de 16 de febrer que anul·lava la conselleria i decretava la suspensió cautelar del decret de la Generalitat que la creava. El TC ha deixat clar que obrir el termini d'al·legacions no implica encara que s'hagi admès l'incident d'execució de la seva ordre. El Tribunal pot imposar sancions si se'l desobeeix i fins i tot podria actuar sense escoltar les parts abans, tot i que en aquest cas ho farà.

stats