Política 25/05/2015

Coneix els 41 regidors de l'Ajuntament de Barcelona

L'ARA us ofereix una descripció de cadascun dels representants escollits a les eleccions municipals

Ara
10 min

BarcelonaBARCELONA EN COMÚ

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. ADA COLAU, 41 anys. Estudis de filosofia. Investigadora i activista.

Fundadora i portaveu durant cinc anys de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Treballa a l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals de Barcelona. Especialitzada en projectes de dret a la vivenda. Implicada en el moviment veïnal (Confavc i FAVB). La coalició que lidera està integrada en gran mesura per membres d'ICV-EUiA i compta amb el suport de Podem. Els eixos d'actuació als quals s'ha compromès Barcelona en Comú fan referència a la garantia dels drets bàsics, l'economia amb justícia social i ambiental i la democratització de les institucions. El projecte de la candidatura, que es deia Guanyem fins que li van robar el nom, ha sigut criticat per alguns sectors de l'esquerra per incloure a les seves files teòrics de l'actual model de ciutat, el qual s'han compromès a revertir.

Ada Colau, durant la cloenda de les jornades / MANOLO GARCIA

2. GERARDO PISARELLO, 45 anys. Doctor en dret.

Argentí. És professor de dret constitucional a la Universitat de Barcelona i ha escrit diversos llibres sobre constitucionalisme, drets humans i dret a la ciutat. Pisarello també ha estat vicepresident de l'Observatori DESC durant més de deu anys i és membre de Procés Constituent.

3. LAIA ORTIZ, 36 anys. Llicenciada en ciències polítiques. Estudia economia.

Des de fa 15 anys és membre d'ICV i ha sigut diputada al Parlament (amb responsabilitats a les comissions d'Hisenda, Educació i Salut) i al Congrés dels Diputats. Ha treballat com a analista sobre polítiques públiques de gènere en el projecte 'Dona, Cooperació i Medi Ambient'.

4. JAUME ASENS, 43 anys. Advocat i activista.

Advocat especialitzat en drets humans i moviments socials. Ha defensat víctimes de Guantánamo contra els EUA, participants de 'La Flotilla de la Llibertat' contra Israel i ha iniciat accions contra els bombardejos el 1938 de l'aviació feixista italiana sobre Barcelona. Escriu a 'Público' i ElDiario.es i és membre de Procés Constituent i Podem.

5. JANET SANZ, 31 anys. Llicenciada en dret i ciències polítiques.

Veïna de Sant Andreu. És membre d'ICV i de Joves d'Esquerra Verda des de fa 11 anys. Ha treballat a 'Dones amb Iniciativa' dissenyant un pla de feminització i a 'Acció Jove' de CCOO analitzant l'ocupació juvenil.

6. RAIMUNDO VIEJO, 46 anys. Politòleg i activista.

Gallec. Actualment és professor a la Universitat de Girona, i ho ha estat també a la UAB, la UPF, a Chicago, New Haven, Lausana i Compostel·la. És editor i docent a Artefakte, una xarxa cooperativa d'edició, formació i llibreria on s'entrelliguen educació i cultura.

7. GALA PIN, 34 anys. Treballadora del tercer sector especialitzada en producció d'esdeveniments, software lliure i comunicació digital

Valenciana. Membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Ha estat molt involucrada en la defensa del dret a l'habitatge i en el moviment veïnal de la Barceloneta, i ha redactat el Pla de Barris per Montserrat, Parcel·les Cases i Fortuny de l'Ajuntament de Reus.

8. AGUSTÍ COLOM, 54 anys. Llicenciat en ciències econòmiques i empresarials.

Veí de l'Esquerra de l'Eixample. És membre d'ICV. Imparteix classes de teoria econòmica a la UB. Va ser síndic a la Sindicatura de Comptes de Catalunya (2004-2011) i, com a integrant de CCOO, és membre de la junta de la cooperativa d'estudiants i professorat Llibreria l'Economista.

9. LAURA PÉREZ, 33 anys. Ha estudiat periodisme i cooperació internacional al desenvolupament.

Membre del Consell Ciutadà de Podem Barcelona. Ha treballat en estratègies de desenvolupament en turisme, municipalisme, drets econòmics al Perú, Bolívia, l'Equador, Guatemala i el Salvador. Ha treballat també en l'eliminació de la violència sexual a l'espai públic amb ONU Dones.

10. MERCEDES VIDAL, 34 anys. Llicenciada en ciències ambientals.

Des del 2004 forma part d'EUiA. Ha sigut vicepresdienta de la FAVB i s'ha ocupat de medi ambient. Està vinculada a grups cristians de base i participa a Aigua és Vida i a l'aliança contra la pobresa energètica. Ha sigut vicepresidenta de la FAVB, i actualment és activista del moviment associatiu de la Sagrera i Sant Andreu.

11. JOSEP MARIA MONTANER, 61 anys. Arquitecte amb estudis d'antropologia i història moderna.

Autor de més de 40 llibres de teoria, història i crítica d'arquitectura, ha assessorat en urbanisme la Generalitat de Catalunya, la Junta d’Andalusia i les ciutats de São Paulo i Buenos Aires. Actualment és codirector del Laboratori de l'Habitatge Sostenible, que ha impartit màsters a Barcelona i Mèxic DF. Escriu sobre política, arquitectura i urbanisme a 'El País'.

CONVERGÈNCIA I UNIÓ

1. XAVIER TRIAS, 68 anys. Metge.

Alcalde de Barcelona des del 2011. Ha sigut conseller de Sanitat de la Generalitat, conseller de la Presidència i president i portaveu del Grup Parlamentari de CiU al Congrés. Durant el seu mandat s'ha centrat en l'explotació de la marca Barcelona a nivell internacional, eix que torna a ser primordial en el programa d'aquest any, així com la seguretat, la sostenibilitat i la intel·ligència artificial. També és secretari general adjunt de la Federació de CiU i forma part del consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Un moment del Col·loqui que Xavier Trias ha tingut amb Eduard Vallory.

2. JOAQUIM FORN, 51 anys. Advocat.

Primer tinent d’alcalde, responsable de les àrees de Seguretat i Mobilitat des del 2011. Membre del Secretariat Permanent i del Comitè Executiu Nacional de CDC i portaveu del grup municipal de CiU. És president de TMB.

3. SÒNIA RECASENS, 40 anys. Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials.

Segona tinent d’alcalde, responsable de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació i portaveu del Grup Municipal de CiU des del 2011. Ocupa la secretaria executiva de Política Metropolitana del Comitè de Govern d’Unió i és membre del Comitè Executiu Nacional de CiU. Presideix l’Institut Municipal d’Hisenda, Barcelona Serveis Municipals, Barcelona Activa i Mercabarna.

4. ANTONI VIVES, 50 anys. Escriptor. Llicenciat en ciències empresarials.

Tercer tinent d’alcalde, responsable de la cartera d’Urbanisme des del 2011 i membre de la direcció de Convergència. Ha sigut president de l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, de la Fundació Aureli Maria Escarré pels drets col·lectius dels pobles i vicepresident de l'Associació Antisida de Catalunya. Ha estat un dels fundadors d'Opinió Catalana i és soci d'Acció Cultural del País Valencià.

5. MAITE FANDOS, 52 anys.

Quarta tinent d’alcalde, responsable de les àrees de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i regidora del districte de Gràcia des del 2011. És presidenta del Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona (IMSS), de l’Institut Barcelona Esports (IBE), de la Fundació per la Navegació Oceànica (FNOB) i de la Fundació Barcelona Olímpica (FBO). Fa 30 anys que milita a Convergència i 28 que ostenta càrrecs públics. Ha treballat al departament de Benestar Social i ha sigut directora executiva de l’Institut Català de la Dona.

6. JAUME CIURANA, 51 anys. Llicenciat en dret i diplomat en arqueologia.

Tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació des del 2011. Portaveu de la diputació de Barcelona i conseller de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT). Ha sigut president de la Federació de Barcelona i membre del Comitè Executiu Nacional de Convergència i ha format part del Consell d’Administració de Barcelona Televisió i Com Ràdio.

7. GERARD ARDANUY, 42 anys. Enginyer industrial.

Regidor d’Educació i Universitats i del districte de l’Eixample des del 2011. És president del comitè executiu de la Intercomarcal de Barcelona Ciutat d’UDC i membre del Comitè de Govern i del Consell Nacional d’Unió.

8. JORDI MARTÍ, 54 anys. Llicenciat en dret.

Regidor del districte de Sants-Montjuïc des del 2011 i membre del Comitè Executiu Nacional de Convergència. La seva figura al districte es va veure molt perjudicada amb el desallotjament de Can Vies.

9. MERCÈ HOMS, 40 anys. Pedagoga.

Regidora del Districte de Ciutat Vella des del 2011. Ha treballat com a secretària de l’Associació Amics de la Ciutat i com a gerent de la Federació de Barcelona de Convergència. És germana del portaveu del Govern Francesc Homs.

10. FRANCINA VILA

. Llicenciada en dret.

Regidora de Dona i Drets Civils i del districte Horta-Guinardó des del 2011. És presidenta del Consell Municipal de Dones, del Consell de Gais, Lesbianes i Dones i Homes Transsexuals i del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona.

CIUTADANS - PARTIT DE LA CIUTADANIA

1. CARINA MEJÍAS

, 51 anys. Llicenciada en dret.

Es va presentar com a independent a les eleccions autonòmiques del 2012 i es va afiliar al partit l'any 2013. Abans havia estat afiliada al PP i havia sigut diputada al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Barcelona amb els populars. Actualment és Diputada i portaveu del grup parlamentari de C's i membre de l'executiva del partit a Barcelona. També és membre de l'executiva de Foro España Hoy. Els eixos de la seva campanya s'han basat en la prosperitat, la igualtat, l'anticorrupció i la unitat d'Espanya.

La portaveu de C's, Carina Mejías, al Parlament / ACN

2. SONIA SIERRA, 42 anys. Doctora en filologia castellana

És professora de llengua i literatura castellana i els darrers anys ha impartit classes a la Universitat Autònoma de Barcelona com a professora associada. Sense trajectòria política coneguda.

3. MARIA MAGDALENA BARCELÓ. Doctora en psicologia.

Coordinadora i psicòloga clínica de l'Institut Mensalus i psicòloga de la Fundació Esportsalus. Sense trajectòria política coneguda.

4. SANTIAGO ALONSO, 47 anys. Enginyer aeronàutic.

És cap del departament de Medi Ambient, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals a l'aeroport del Prat. Ha treballat a diferents departaments d'Aena. Sense trajectòria política coneguda.

5. FRANCISCO SIERRA, 40 anys. Llicenciat en dret.

Va ingressar a Ciutadans l'any 2010. És coordinador de l'Agrupació de Ciutat Vella des del 2011, secretari del Comitè Territorial de C's de Barcelona i responsable de logística i del comitè electoral de Barcelona. Els darrers anys ha exercit d'assessor jurídic, adjunt a direcció i a les funcions de representació i defensa de la societat en processos de caire laboral i delictes contra la propietat industrial.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

1. ALFRED BOSCH, 53 anys. Escriptor.

És diputat i portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats des de fa quatre anys. Ha sigut corresponsal en territoris en guerra com ara Pròxim Orient, Sri Lanka, Indoxina i Sud-àfrica i ha col·laborat amb el 'Diari de Barcelona', l’'Avui', 'El Temps', 'El Periódico' i Catalunya Ràdio. També s'ha dedicat a la docència universitària en universitats com ara la University of Chicago, la University of London, la University of Ibadan (Nigèria), la University Witwatersand (Sud-àfrica) i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha escrit algunes novel·les sobre la història de Catalunya i Barcelona, com ara 'La triologia de 1714' i 'Heretaràs la Rambla'. L'eix principal de la seva campanya ha estat la voluntat de construir Barcelona com a capital de la República Catalana, "La Barcelona del Sí".

Alfred Bosch ha encapçalat la consulta de Barcelona.

2. JUANJO PUIGCORBÉ, 59 anys. Actor.

Va iniciar els seus estudis en filosofia i lletres i ciències físiques, però ho va deixar per estudiar a l'Institut del Teatre de Barcelona. Va ser un dels impulsors del Saló Diana, del Teatre Lliure, de la companyia Adrià Gual i de la companyia Núria Espert. Ha sigut vicepresident de l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya i de l'associació AISGE. El seu vincle amb ERC i la seva candidatura com a número 2 d'ERC es va anunciar al mes de març.

3. MONTSERRAT BENEDÍ, 48 anys. Professional autònoma del sector del comerç de proximitat.

Consellera portaveu del districte de Sant Andreu des del 2011 i vicepresidenta del Casal. És sòcia del S.A.A.C. , de l’AMPA IES L’Alzina i de l’AMPA del C.E.I.P. 'El Sagrer'. Ha format part del districte de Sant Andreu representant la Coordinadora d’APAs/AMPAs d’escoles públiques del barri. Ha sigut secretària de la Dona i la Militància d'ERC i secretària de la Dona del Casal Lluís Companys de Sant Andreu.

4. TRINI CAPDEVILA, 67 anys. Professional del sector del comerç de proximitat.

Consellera portaveu de l’Eixample des del 2011. Ha dedicat la seva vida laboral al comerç de proximitat. Fundadora de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample.

5. JORDI CORONAS, 45 anys. Consultor d'arts gràfiques i comunicació.

Conseller portaveu del districte d’Horta-Guinardó des del 2011. Consultor d’arts gràfiques i comunicació. És vicesecretari general de comunicació de la federació d’ERC Barcelona.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA (PSC)

1. JAUME COLLBONI

, 46 anys. Advocat.

Diputat al Parlament i secretari de Comunicació i portaveu del PSC des del 2011 fins que es va presentar a les primàries de Barcelona. Ha sigut coordinador del grup parlamentari socialista al Parlament i secretari de Programes i Acció Sectorial. Ha format part de la direcció nacional de la UGT de Catalunya. Els eixos que ha ressaltat durant la campanya per governar Barcelona són la creació d’ocupació estable i el combat contra les desigualtats. S’ha presentat com a alternativa a Trias –"la dreta"– i Colau –"la incertesa"– sota el lema #NoFotem.

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, en roda de premsa / ACN

2. CARMEN ANDRÉS, 51 anys. Llicenciada en dret.

Regidora del PSC responsable de les àrees d’Educació i Habitatge des del 2011. És secretària de Política Municipal de la Federació del PSC de Barcelona. Durant la legislatura de Jordi Hereu va ser regidora de Nou Barris. És activista d’Amnistia Internacional i va quedar segona a les primàries per ser cap de llista que finalment va guanyar Collboni,

3. DANIEL MÒDOL. Independent. Arquitecte.

Professor associat al departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’ETSAB, pertanyent a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat component del Centre de Recerca de Projectes de Paisatge (C.R.P.P.) del departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de l’ETSAB i professor de l’Escola Superior de Disseny Elisava. Aquest any s'ha incorporat a la llista del PSC per "solucionar els problemes dels barcelonesos a través de l'urbanisme".

4. MONTSERRAT BALLARIN. Professora de dret financer a la Universitat Pompeu Fabra.

Va ser regidora d'Educació i d'Hisenda en els últims mandats del PSC (2003-2011).

PARTIT POPULAR DE CATALUNYA

1. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, 54 anys. Advocat.

Germà del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. President del grup municipal del PP a Barcelona i membre de la Junta Directiva Nacional del Partit Popular, vocal de l'Ajuntament en el Consorci de la Zona Franca i membre del Consell General de la Fira de Barcelona. Regidor de l'Àrea Metropolitana de Barcelona des del 2003. S'ha presentat tres vegades com a alcaldable del PP a Barcelona i un cop com a candidat a la presidència de la Generalitat. La seva campanya ha girat a l'entorn de tres eixos: seguretat, responsabilitat i futur. Els darrers mesos ha sigut polèmic el seu discurs antiimmigració, especialment pel que fa a la comunitat musulmana, així com la seva afinitat amb eslògans com ara 'Netejant Badalona' i les pretensions de materialitzar-lo incrementant la seguretat a la via pública.

El cap de llista del PPC a Barcelona, Alberto Fernández, ha participat en un esmorzar d'Empresaris de Catalunya / ACN

2. ÁNGELES ESTELLER, 51 anys. Llicenciada en dret.

Vicesecretària sectorial d'Estudis i Programes del Partit Popular de Catalunya des del 2008. Diputada al Congrés de Diputats des del 2011 i portaveu del grup municipal de l'Ajuntament. Vocal del comitè executiu nacional del PP i secretària executiva de Comissions, Estudis i Programes. Ha treballat com a advocada del bufet Guardiola&Puig.

3. XAVIER MULLERAS, 47 anys. Economista.

Regidor del Grup Municipal del PP i portaveu adjunt del partit al Parlament. Portaveu del grup popular en la Comissió d'Economia i Hisenda. És membre del Consell Metropolità en l'àrea de Desenvolupament Econòmic i Planificació estratègica i vocal en representació de l'Ajuntament en Turisme de Barcelona.

CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP-AE)

1. MARÍA JOSÉ LECHA, 58 anys. Treballa d'administrativa a l’Hospital de Sant Pau.

És activista sindical de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC–IAC) i membre del comitè d’empresa i del grup de Sanitat de la CUP.

La candidata de la CUP, María José Lecha, en un acte aquest cap de setmana / ACN

2. MARIA ROVIRA, 27 anys. Treballadora en l'àmbit d'innovació social.

És activista feminista, membre de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sagrada Família, membre de la mesa del Consell Polític Nacional de la CUP. Focalitza el seu activisme en l'eix del jovent.

3. JOSEP GARGANTÉ, 43 anys. Conductor d’autobusos a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Membre de la CUP de la Vila de Gràcia, de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i activista en lluites laborals i internacionalistes.

stats