Política 20/10/2016

"Tots som Forcadell"

Milers de ciutadans es concentren davant del Parlament per donar suport a la presidenta de la cambra

Jordi Mumbrú
2 min
IMG_1262

BarcelonaMilers de persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre per mostrar el seu suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acusada de prevaricació i desobediència pel fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La concentració, que s'ha convocat amb un sol dia d'antelació, ha superat les expectatives dels mateixos organitzadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifestants, alguns dels quals han començat a arribar 2 hores abans de l'hora prevista -les 8 del vespre- no han parat de cridar en cap moment per donar ànims a la presidenta. Els càntics de "Tots som Forcadell", es barrejaven amb els de "Sense por" o "Con España no se puede". A mesura que els diputats anaven acabant la seva jornada laboral i sortien de la cambra, s'havien d'enfrontar als retrets dels concentrats (els uns) o als seus aplaudiments (els altres). "Ara surt un dels nostres", cridava un dels concentrats per animar a aplaudir als que no aconseguien veure el que passava. Alguns diputats independentistes s'acostaven fins als concentrats per agrair-los el suport i, al mateix temps, gaudir de les felicitacions.

Davant dels milers de concentrats, les autoritats que han volgut mostrar també el seu suport a Forcadell i oposar-se a la "judicialització de la política" han fet un llarg cordó on es podien veure diputats de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els responsables de l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural. Quan el cordó ja estava a punt ha sortit del Parlament Carme Forcadell entre els aplaudiments de tots els diputats i entitats i l'ovació del públic. Forcadell ha anat saludant les autoritzats del cordó, visiblement nerviosa i emocionada, i ha anat corrents cap als concentrats per fondre-s'hi en abraçades i encaixades de mans. Els concentrats s'estrenyien entre ells per poder tocar la presidenta, mentre els fotògrafs i els càmeres de televisió corrien per no perdre's cap imatge. L'emoció ha estat tal que alguns han passat del "Tots som Forcadell" inicial al "Tots som Carme".

"La pregunta no és què farà Carme Forcadell si la inhabiliten. La pregunta és què farem els catalans quan arribi aquell dia", deia la Sílvia, una veïna de Barcelona que es presentava com a "voluntària de tot".

Un dels voluntaris de la concentració es mostrava sorprès per l'èxit de convocatòria i convençut que la pròxima manifestació, "que es podrà preparar amb temps, serà multitudinària".

Quan Forcadell ja havia marxat, les personalitats han començat a retirar-se, mentre els concentrats encara llançaven càntics i crits a favor de la desobediència. Alguns han xiulat els diputats de CSQP quan s'han retirat, i els han increpat amb crits de "botiflers".

stats