Política 13/10/2016

Tremosa deixa en mans del PDECat integrar-se a la família europea d'ERC

Tremosa ha admès certs "elements d'incomoditat" dins l'ALDE amb els eurodiputats de C's

Ara
2 min
Ramon Tremosa

BarcelonaLa afiliació a Brussel·les del Partit Demòcrata Europeu Català és un debat que el partit, tot i la refundació, no ha tancat. L'eurodiputat de la formació, Ramon Tremosa, espera que la nova direcció del PDECat prengui aviat una decisió per establir si el partit ha de seguir compartint lloc al grup de l'Aliança dels Lliberals i Demòcrates per Europa (ALDE) amb Ciutadans o s'ha d'integrar a l'Aliança Lliure Europea (ALE), que és el grup parlamentari d'ERC a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tremosa, que ocupa l'escó des del 2009 com a independent, ha defensat que la decisió de canviar de grup polític l'ha de prendre el partit al més aviat possible. L'eurodoputat ha defensat la unió amb el grup d'ERC i n'ha destacat la col·laboració amb els eurodiputats republicans Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall i el fet que els partits governin junts a Catalunya i també hi hagi cooperació entre els dos partits al Congrés.

L'eurodiputat vol acabar amb la situació actual, amb el PDECat compartint grup amb Ciutadans. Tremosa ha admès que la convivència amb els eurodiputats del partit taronja comporta certs "elements d'incomoditat" com els que es van viure durant la votació del pla hidrològic nacional, quan els liberals van votar en contra de les esmenes dels eurodiputats catalans perquè es va imposar el criteri de Ciutadans. Tot i això, l'eurodiputat es mostra satisfet per la tasca que desenvolupa dins del grup.

El canvi de grup, però, no estalviaria contradiccions ideològiques a l'antiga Convergència, ja que també compartiria grup amb els verds. Tremosa ha recordat que el PDEcat no hauria de coincidir en totes les votacions amb el posicionament del grup perquè a l'Eurocambra no hi ha disciplina de vot, fet que permet mantenir el perfil propi de cada partit.

stats