Política 08/05/2014

L'exdirigent d'UDC Vicenç Gavaldà entra a la presó per complir condemna pel cas Pallerols

El jutge va ordenar l'ingrés pel desviament de subvencions públiques després que el govern espanyol denegués l'indult

Efe
2 min
Els acusats durant el judici. Vicenç Gavaldà, al final del banc. En primer terme, Lluís Pallerols / CÈLIA ATSET

BarcelonaL'exsecretari d'organització d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Vicenç Gavaldà ha ingressat aquest dijous a la presó per complir una condemna de set mesos pel desviament de subvencions públiques en l'anomenat cas Pallerols, segons han informat fonts penitenciàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gavaldà ha ingressat a la presó de Can Brians, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

L'Audiència de Barcelona va ordenar l'abril passat l'ingrés immediat a la presó de Gavaldà i també de l'empresari andorrà Fidel Pallerols, després que el govern espanyol denegués les seves peticions d'indult a les seves condemnes de set mesos.

Fidel Pallerols i Vicenç Gavaldà van ser condemnats el gener del 2013 en una sentència de conformitat a set mesos de presó cadascun pel desviament de subvencions públiques del cas Pallerols, en què UDC va ser condemnada com a responsable civil subsidiària.

Malgrat tractar-se de penes inferiors als dos anys de presó, amb les quals habitualment s'evita l'ingrés a la presó, l'Audiència va acordar el 9 d'abril de l'any passat que els processats complissin les penes privatives de llibertat, si bé pocs dies després, el 29 d'abril, va suspendre l'execució de la condemna a l'espera que es resolgués la petició d'indult que els condemnats van presentar davant el govern espanyol.

Fidel Pallerols, de moment, no ha ingressat a la presó per complir la mateixa condemna que Gavaldà, i si no complís aquest requisit l'Audiència de Barcelona podria acordar la seva recerca i captura.

Els membres de la trama del cas Pallerols, entre els quals figuren ex alts càrrecs i militants d'Unió, van assolir 'in extremis' el gener del 2013 un acord amb la fiscalia, a les portes del judici, en el qual van acceptar que van desviar fons de la Unió Europea destinats a cursos de formació per a desocupats a través de les societats de l'empresari andorrà Fidel Pallerols.

stats