Política 23/09/2013

UDC i el PSC rebutgen el front antisobiranista del PP i C's vol parlar-ne

Unió es defineix com un partit nacionalista català i rebutja participar en cap front antiindependentista. Els socialistes repliquen des de Barcelona i des de Madrid

Acn
2 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'UDC, Antoni Font, ha definit la formació com un "partit nacionalista català" i ha rebutjat participar en cap front antiindependentista, com han plantejat aquest dilluns tant Alícia Sánchez-Camacho com María Dolores de Cospedal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho podem dir més alt però no més clar. UDC és i serà un partit nacionalista català. La via d'UDC és la confederal", ha indicat a través de Twitter. Font ha remarcat que la primera trucada de Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal hauria de ser per dir que autoritzen la consulta, perquè és l'Estat "qui ha de moure peça". "Que el PP i el PPC ni es confonguin ni confonguin", ha conclòs.

El PSC també diu que no

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha volgut també sortir al pas de la proposta feta pel PP a Catalunya i ratificada per Cospedal. "És retòrica i una proposta sense recorregut", ha considerat Lucena.

Pel portaveu socialista, els populars "haurien de fer un exercici d'introspecció i veure que part de la culpa de la deriva independentista que veuen ells és dels governs del PP, que són una maquina de cometre errors". "Cada decisió que prenia i pren el PP sempre és l'opció més perjudicial per la concòrdia entre Catalunya i Espanya", ha dit. I ha fegit que fer aquesta proposta ara "és un exercici de cinisme".

El PSOE creu que és un "pacte per l'immobilisme"

Des de Madrid, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha advertit que els socialistes no se sumaran a un "pacte per l'immobilisme" a Catalunya perquè creuen necessària una reforma federal de la Constitució amb acord de la "major part de les forces parlamentàries" que permeti un "encaix més favorable" de Catalunya a Espanya.

La secretària general del PSOE ha afirmat que és "difícil" establir una posició sense saber el contingut del pacte, però ja ha advertit que el PP i el govern espanyol "de moment estan en una posició d'immobilisme absolut" davant la tensió a Catalunya i que els socialistes "no s'apuntaran a un pacte per l'immobilisme".

Rivera vol reunir-se

En canvi, el president de C's, Albert Rivera, ha celebrat la voluntat expressada pel PP de fer un front comú de contraris a la independència. Pee això ha anunciat que aquest mateix dimarts demanarà reunions amb les direccions estatals de PP i PSOE per copsar si la intenció és real o només una estratègia partidista, i per valorar si es pot construir una majoria social a Catalunya que ofereixi una resposta alternativa al separatisme que impulsen CiU i ERC.

El líder de C's ha demanat que, més enllà de les diferències ideològiques, els dos grans partits de l'Estat busquin el mínim comú denominador que és, segons ell, la defensa de la Constitució i l'Estatut, i el respecte al marc legal.

stats