Política 01/12/2014

Homs creu que el ministre d'Interior hauria de dimitir si es confirma que hi ha una unitat policial contraseparatista

El portaveu del Govern diu a RAC1 que la policia no pot actuar "per interessos partidistes"

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, considera que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hauria de dimitir si es confirma que la policia espanyola té una unitat secreta per trobar casos de corrupció dels polítics catalans amb l'objectiu de desgastar el procés sobiranista, tal com avui explica l'ARA en exclusiva. "Suposo que el ministre donarà explicacions immediates. De confirmar-se, s'haurien d'assumir responsabilitats, el ministre hauria de plegar", ha sentenciat en declaracions a 'El món a RAC1'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs, que ha admès haver quedat "atònit" després de llegir la informació, ha insistint que s'està tendint a "contaminar les coses", com ara en el cas de la ja exvocal del CGPJ a proposta de CiU, Mercè Pigem, que dissabte a la nit va renunciar al seu càrrec després d'haver estat enxampada creuant la frontera d'Andorra amb 9.500 euros en efectiu. El límit legal és de 10.000. El conseller s'ha mostrat convençut que la policia espanyola està actuant contra el procés. "És públic i notori que la policia no pot actuar per interessos partidistes, ha d'actuar per perseguir delictes", ha assegurat, tot afegint que fins ara no s'ha donat des del govern espanyol "cap explicació convincent".

El portaveu ha recordat que en els darrers anys han passat coses, si més no, "singulars", com ara la difusió "d'informacions rotundament falses" sense que ningú n'hagi assumit responsabilitats. És en aquest context que Homs considera "plausible" que aquesta unitat policial secreta existeixi.

Avui l'ARA explica que la Policia Nacional té des del 2012 una unitat secreta dedicada en exclusiva a rastrejar informació sobre presumptes irregularitats i delictes de polítics catalans, per utilitzar-la en contra del procés cap a la independència. El ministeri de l’Interior en nega oficialment l’existència i només uns quants alts càrrecs del departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz saben amb detalls quines actuacions desenvolupa.

stats