POLÍTICA
Política 19/10/2012

Urkullu: "Amb Mas vam acordar recórrer junts el camí del reconeixement dels fets nacionals"

El candidat del PNB a la Lehendakaritza adverteix que "Espanya té un problema" i elogia l'acord entre Edimburg i Londres pel referèndum escocès, una "lliçó de com tractar aquests temes a l'Europa Occidental del segle XXI"

Daniel Gómez
1 min
És el primer cop que Iñigo Urkullu es presenta com a candidat a lehendakari.

BilbaoEl candidat del PNB a les eleccions basques, Iñigo Urkullu, ha assegurat en una entrevista a l'ARA que ell i el president de la Generalitat, Artur Mas, van acordar "recórrer junts el camí del reconeixement dels fets nacionals d'Euskadi i Catalunya per part de l'Estat". Això és el que assegura que van acordar amb Mas en una reunió mantinguda recentment, i no altres objectius. Urkullu adverteix en l'entrevista que "Espanya té un problema" i "els problemes que no s'aborden, s'enquisten i s'agreugen". "El Regne Unit ha donat una lliçó de com tractar aquests temes a l'Europa Occidental del segle XXI: dret a decidir subjecte a un pacte", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de posar el 2015 com a límit per aconseguir per a Euskadi un "nou estatus polític" d'acord amb "un nou acord amb l'Estat que tingui com a pedres angulars el respecte i la bilateralitat", insta l'Estat a "canviar d'actitud amb Catalunya i Euskadi". "Espanya pot ser un projecte fallit si definitivament PP i PSOE no accepten ni assumeixen la plurinacionalitat de l'Estat", adverteix el líder dels nacionalistes bascos, que acusa els populars d'estar fent la "campanya més bruta que s'ha vist mai en aquest país".

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA Premium.

stats