ELECCIONS EUROPEES
Política 05/04/2014

Urtasun es reivindica com a "doble vot" contra la 'troica' i a favor del sobiranisme

Els ecosocialistes aproven al seu Consell Nacional la resta de noms d'una candidatura "oberta a la societat"

Europa Press
2 min

BarcelonaEl candidat d'ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha reivindicat aquest dissabte el "doble vot" que suposa donar suport a al seu partit als comicis al Parlament Europeu, ja que els ecosocialistes busquen fer front a la 'troica' i defensar el sobiranisme català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit a l'últim consell nacional del partit abans de les eleccions europees, en què es presenta i aprova la candidatura d'ICV, que comptarà amb la professora Joana Agudo, la cantant i compositora Montse Castellà, el catedràtic i articulista Carles Feixa, l'economista Eugènia Pascual i la també economista, Delfina Rossi, actual assessora de l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva.

Urtasun ha afirmat que la seva candidatura és oberta i plural, i vol acabar amb les polítiques d'austeritat basades en el patriarcat, l'autoritarisme i l'abandonament del medi ambient, i ha afegit que votar el 25 de maig també significa "votar contra les polítiques de Rajoy i Mas".

Ha explicat que la candidatura d'ICV recull l'expressió de "les dues famílies europees que combaten l'austeritat", i ha definit la seva proposta com una expressió de la llibertat, per estar oberta a la societat, amb persones vinculades al sindicalisme i als moviments socials.

També ha reivindicat el paper dels verds i de l'esquerra unida al Parlament, que ha considerat important per combatre la majoria que dóna suport actualment a les polítiques d'austeritat, així com per aconseguir una Europa "dels drets, del moviment obrer i de la dignitat com a persones".

El candidat ha fet una crida als militants d'ICV-EUiA a mobilitzar-se i a ajudar-lo, i ha alertat que comença un cicle electoral que s'ha d'afrontar amb energia per arribar a les eleccions municipals.

Ha conclòs homenatjant la figura del comunista català Sebastià Piera, al qual ha recordat com un "representant de la dignitat i de la lluita dels treballadors del segle XX", i ha assegurat que la seva campanya tindrà molt present a personatges d'aquesta talla.

stats