Política 08/09/2014

El Govern demana el cessament de l'ambaixador espanyol a Holanda per la polèmica de 'Victus'

El secretari d'afers exteriors fa la petició després de la suspensió de l'acte a Utrecht per presentar la traducció al neerlandès de la novel·la de Sánchez Piñol

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl secretari d'afers exteriors del Govern, Roger Albinyana, ha demanat aquest dilluns el cessament de l'ambaixador espanyol a Holanda, Fernando Arias González, per haver obligat l'Institut Cervantes d'Utrecht a cancel·lar la setmana passada l'acte de presentació de 'Victus', d'Albert Sánchez Piñol, que ha estat traduïda al neerlandès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En un Estat democràtic, l'ambaixador hauria de ser cessat per haver pres una decisió errònia", ha assegurat Albinyana en un acte sobre el futur de Catalunya i Escòcia a la Unió Europea que s'ha celebrat a Brussel·les. El secretari d'afers exteriors ha lamentat que les pressions polítiques per part de la diplomàcia espanyola es traslladin també a l'àmbit cultural. "Veiem amb preocupació com alguns intel·lectuals que han estat actius a favor del procés sobiranista tenen impediments a l'hora d'explicar-se a l'exterior", ha dit.

Segons Albinyana, l'Institut Cervantes "representa tots els ciutadans de l'Estat i es finança els diners de tots, també amb els dels catalans i per això trobem inconcebible que un representat de l'Estat actuï d'una manera tan censurable".

Referèndum a Escòcia

En l'acte sobre els processos independentistes a Europa, Roger Albinyana ha defensat que si a Escòcia guanya el 'sí', "es podran resoldre algunes incerteses" sobre l'ampliació interna de la Unió Europea. En qualsevol cas, el secretari d'afers exteriors, no creu que una victòria del 'sí' animi els vots a favor d'un Estat propi a Catalunya.

stats